CEO'ların yüzde 68,7'si değişim bekliyor

CEO ve üst düzey yöneticiler arasında 14 mayıs seçim sonuçlarına ilişkin gerçekleştirilen bir ankete göre iş insanları arasında "Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilecek ve Millet İttifakı Meclis'te çoğunluk olacak" yanıtını verenlerin oranı yüzde 68,7 oldu. İş dünyasında parlamenter sisteme destek yüzde 93,9 çıktı.
Ersin Küçükbarak
|
04 Mayıs 2023, Perşembe - 10:42
 CEO'ların yüzde 68,7'si değişim bekliyor

14 Mayıs seçimlerine sadece 10 gün kaldı.

Seçim sonrası enflasyonla mücadele, faiz politikası, işsizlik ve gelir dağılımında atılacak adımlar merak konusu olurken iş dünyası da liderlerin vaatlerini ve gelişmeleri yakından izliyor.

Çoğunluk “Kılıçdaroğlu kazanır” dedi

DW Türkçe'nin haberine göre, Ekonomist Dergisi iş dünyasında bir anket yaptı.

Bu ankete göre, iş dünyasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını, Millet İttifakı'nın da Meclis çoğunluğunu kazanacağı görüşü hakim.

Ekonomist Dergisi'nin Türkiye'deki yerli ve yabancı 120 büyük şirketin CEO ve üst düzey yöneticileri ile gerçekleştirdiği ankette, "14 Mayıs seçiminden nasıl bir sonuç çıkmasını bekliyorsunuz?" sorusu soruldu.

Bu soruya "Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilecek ve Millet İttifakı Meclis'te çoğunluk olacak" yanıtını verenlerin oranı yüzde 68,7 çıktı.

"Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilir, Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluk olur" diyenlerin oranı yüzde 13,9 olurken "Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilir, Millet İttifakı Meclis'te çoğunluk olur" diyenlerin oranı ise yüzde 13 olarak ölçüldü.

"Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilir, Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluk olur" diyenlerin oranı ise yüzde 3,5'te kaldı.

Parlamenter sisteme destek yüzde 93,9

Ekonomist Dergisi anketinde yer alan, "Seçimlerden sonra Başkanlık sisteminden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş olmalı mı?" sorusuna ise üst düzey yöneticilerin yüzde 93,9 gibi büyük bir çoğunluğu, "Evet" yanıtını verdi. Başkanlık sisteminin devam etmesi gerektiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 6,1 olarak gerçekleşti.

Anketteki "İktidara kim gelirse gelsin, 'düşük faiz' odaklı ekonomi politikalarında değişiklik olmalı mı?" sorusuna yanıt veren CEO'ların yüzde 90,6'sı 'yüksek kur-düşük faiz' politikasının terk edilmesi gerektiğini belirtirken katılımcıların yalnızca yüzde 9,4'ü mevcut politikaların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Yıl sonuna kadar dolar kuru 24-28 bandında olacak

Anket sonuçlarına göre, her 10 CEO'dan 4'ü doların yıl sonuna kadar 24-28 bandında olacağını tahmin ederken, katılımcıların yüzde 39'u enflasyonun yıl sonunda yüzde 50'nin üzerinde seyredeceğini öngördü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080989/ceolarin-yuzde-687si-degisim-bekliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.