Nebati'den dövizle ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyona dair açıklamalarda bulundu. Piyasadaki dolar sıkıntısı iddialarıyla ilgili konuşan Nebati, "Dedikodular gerçeği yansıtmıyor" dedi.
Onur Çetinkaya
|
05 Mayıs 2023, Cuma - 13:46
Nebati'den dövizle ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı programda gündeme dair merak edilenleri değerlendirdi.

Enflasyonun düşmesine ilişkin açıklama yapan Nebati, "Enflasyonu vatandaşımız çok ağır bir şekilde hissetti. Enerji fiyatlarının sakinleşmeye başlaması, kurdaki oynaklığın kabul edilebilir olmasıyla enflasyonun hissediler düşmesine neden oldu. 44'ün altına gelmesi bizim için de pozitif sürpriz oldu." açıklamasını yaptı.

"Düşük faiz ile ülkeyi yönetebildiğimizi gördük" 

Türkiye Ekonomi Modeli ve temmuz ayında yapılması planlanan asgari ücret ile konuşan Nureddin Nebati, "Çalışan ve emeklilerin enflasyon karşısında zarar görmesini engelleyecek politika uygulanıyor. Asgari ücrete yüzde 100'e yakın artış, emekli ve memurlara da yüzde 85 artış oldu. 7 bin 500 üzeri alanların imkandan yararlanması gerekiyor diye tepki gösterildi. Çalışma Bakanlığımızla bir çalışma yapılıyor. Toplu sözleşme gereği 6 puanlık bir ödeme var, artı enflasyon farkı var. Yeterli orana ulaşmazsa çalışmaları sürdürüyoruz. Biz bütçe disiplinine uyan hükümet olarak disiplinden taviz vermeden kaynağı oluşturup Cumhurbaşkanımızın ilanı yönüne gideceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'yle ilgili olarak ise, "Düşük faiz ile ülkeyi yönetebildiğimizi gördük" ifadelerini kullandı.

"Dedikodular gerçeği yansıtmıyor"

Piyasadaki dolar sıkıntısı iddialarıyla ilgili konuşan Nebati,  "Döviz kurlarındaki rallinin tekrar gerçekleşeceği dedikoduları gerçeği yansıtmıyor. Dövizdeki ikili fiyatın oluşması dedikoduları güçlendirse de ralli olması söz konusu değil." diye konuştu. 

Öte yandan Nebati, yüksek faiz beklentisine ilişkin, "Birileri yüksek faiz bekliyor olabilir, gerçekleşmeyecek." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081142/nebatiden-dovizle-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.