Cemal Enginyurt: Milletin gerçek gündemi ''geçim''

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt dolar kurundaki yükselişin ardından Nurettin Nebati ve iktidara seslendi. Milletin gerçek gündeminin geçim olduğunu söyleyen Enginyurt gelecek seçimde mevcut iktidarın gideceğini söyledi.
Ecem Çetin
|
11 Mayıs 2022, Çarşamba - 11:22
Cemal Enginyurt: Milletin gerçek gündemi ''geçim''

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, iktidarın ekonomi politikasına ve Nureddin Nebati'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Faiz sebep, enflasyon sonuç diyerek gelinen noktanın ortada olduğunu belirten Enginyurt '' Memleket batıyor, siz halay çekmeye devam ediyorsunuz. İnsanlar, açlık, yokluk ve sefalet içinde, siz sumaya devam ediyorsunuz.'' dedi.

Enginyurt'un konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

''Nureddin Nebati'nin gözüne baktığımız da gerçekten bir şey görmüyorduk. Ama belki dedik millet olarak umutlandık. Hani demiştin ya ''Kim düşürüyor lan bu doları, içim kıpır kıpır kaynıyor'' o gün belki bir bildikleri var demiştik. Ama dolar yine yükseliyor. İçin kıpır kıpır kaynıyor mu bilmiyorum ama gözlerin bomboş bakıyor.

Memleket batıyor, siz halay çekmeye devam ediyorsunuz. İnsanlar, açlık, yokluk ve sefalet içinde, siz sumaya devam ediyorsunuz. İş adamı, esnaf batıyor. Emekli ağlıyor, işsizlik sayısı artıyor, siz dış güçlere yardıma koşuyor sonra içeride de dış güçler yapıyor, düşman onlar diye kendi tabanınızı mutlu ediyorsunuz.

Nureddin Nebati, sen de dahil, yönetmiyorsunuz. Faiz sebep, enflasyon sonuç dediniz geldiğiniz yer belli. Ekonominin kitabını yazdık dediniz, anlaşılan Hitit dilinde yazdınız. Hakikatten Hitit dilinde yazmışsınız. Ne okuyor, ne uygulayabiliyorsunuz. Memleketi batırdınız, gündem değiştirmeye çalışıyorsunuz. Milletin tek gündemi var o da geçim. Bunun sonucunda gelecek seçim ve sizde gideceksiniz.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1493310/cemal-enginyurt-milletin-gercek-gundemi-gecim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.