Küçükoğlu: İmamoğlu, Erzurum’da mağdur edebiyatı yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da saat 18.00’deki mitingde Erzurumlularla buluşmasına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in engel olmaya çalıştığını ileri sürmüştü. AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun Yeni Miting Alanı'nı dolduramayacağı için ucuz mağduriyet edebiyatı yaparak, yine yalan ve iftiraya başvurduklarını, 'miting yapmamıza izin verilmiyor' imajını oluşturmaya çalışarak kamuoyunu aldattıklarını, toplanma alanının miting alanı gibi gösterilme çabasının komik bir propaganda olduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
07 Mayıs 2023, Pazar - 19:24
Küçükoğlu: İmamoğlu, Erzurum’da mağdur edebiyatı yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından “Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18:00’deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı @mehmetsekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın. Saat 18.00’de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı’na bekliyorum. Haydi Erzurum…” paylaşımında bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu tweeti alıntılayarak, “Erzurum’un AK Partili Belediye Başkanı'nın yaptığını gördünüz. Biz bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan'ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider.” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti’den açıklama geldi

Erzurum'da düzenlenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingiyle ilgili sosyal medyada yer alan iddialara yanıt veren AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve CHP Erzurum İl Başkanlığı'nın kamuoyunu yanıltıcı bilgiler paylaştığını söyledi. Küçükoğlu açıklamasında, miting izinleri ve yetkilerinin İl Seçim Kurulları'na geçtiğini belirtti ve miting ve gösteri yapmak isteyenlerin bu kurula başvurması gerektiğini ifade etti. Küçükoğlu, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve CHP Erzurum İl Başkanlığı'nın Yeni Miting Alanı'nı dolduramayacakları için ucuz mağduriyet edebiyatı yaparak yanlış bilgilendirme yaptığını ifade etti. Ayrıca Küçükoğlu, talep edilen yerin miting alanı olmadığını ve Havuzbaşı Meydanı'nın yatırım ve projelerin açılışı ve teşhiri için sürekli kullanıldığını belirtti. Küçükoğlu, partilerine ve seçim çalışmalarına yönelik provokasyonlara meydan vermemek adına araçlarının Kent Meydanı'ndan çıkartıldığını ifade etti.

Küçükoğlu şunları kaydetti:

"4 Mayıs'tan itibaren gösteri, miting gibi faaliyetlerle ilgili izinler ve yetkiler İl Seçim Kurullarının uhdesine geçmiştir. Miting ve gösteri yapmak isteyenler İl Seçim Kurulu’na müracaat eder ve gerekli izin sonrası istenilen alanlar tahsis edilir. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve CHP Erzurum İl Başkanlığı, Yeni Miting Alanı’nı dolduramayacağı için ucuz mağduriyet edebiyatı yaparak, yine yalan ve iftiraya başvurmuştur. ‘Miting yapmamıza izin verilmiyor' imajını oluşturmaya çalışan bu zihniyet, kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Kaldı ki toplanma alanının miting alanı gibi gösterilme çabası komik bir propagandadır. Miting yapacak cesareti olmayanların, aziz milletimizin hasletlerinden uzak olan terör sevicilerine en güzel cevabı, en güzel tokadı sandıkta aziz milletimiz verecektir.

Talep edilen yer miting alanı değildir. Havuzbaşı Meydanı’nda yatırım ve projelerimizin açılış ve teşhiri sürekli yapılmaktadır. Hal böyleyken asılsız iddia ve söylemlerle şahsımız ve Erzurum Büyükşehir Belediyemizi hedef haline getirenleri şiddetle kınıyorum. Söz konusu alanın sürekli olarak Erzurum Büyükşehir Belediyemiz tarafından teşhir alanı olmasına rağmen, partimize ve seçim çalışmalarımıza yönelik provokasyonlara meydan vermemek adına araçlarımız Kent Meydanı’ndan çıkartılmıştır. Muhalefet ittifakının her fırsatta yaptığı mağdur rolüne karşı kadim şehir Erzurum’un, yerel yönetimlerde duayen isim olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e karşı iftira, ve ithamlara fırsat vermeyeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081375/kucukoglu-imamoglu-erzurumda-magdur-edebiyati-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.