KDC’de mülteci kamplarında 700 kadına cinsel saldırı

KDC’de (Kongo Demokratik Cumhuriyeti) 600 bin kişinin yaşadığı mülteci kamplarında 700’e yakın kadının cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı.
Mevlüt Peker
|
09 Mayıs 2023, Salı - 22:12
KDC’de mülteci kamplarında 700 kadına cinsel saldırı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki mülteci kamplarında son iki hafta içinde 670'den fazla kadının cinsel saldırıya uğradığı belirtildi.

Medecins Sans Frontieres (MSF) tıbbi yardım kuruluşu, Kuzey Kivu eyaletindeki Goma kenti yakınlarındaki kamplarda saldırı olaylarının arttığını ve saldırıların çoğunlukla yiyecek veya odun almaya giden kadınlara yönelik olduğunu açıkladı.

MSF Acil Durum Koordinatörü Jason Rizzo, "Ekiplerimiz aylardır çok sayıda vakayı tedavi ediyor, ancak son haftalardaki kadar felaket ölçeğine hiç ulaşmadı. Verilerimiz yalnızca tesislerimize gelen insanları yansıtıyor, bu yüzden muhtemelen hafife alınıyor" dedi.

Bazı kaynaklar, ordu mensupları ve müttefik kuvvetler tarafından kadınların tecavüze uğradığına ve bazı kadınların ise devlet tarafından yönetilen genelevlerde zorla çalıştırıldığına dair iddialar olduğunu aktardı.

Kuzey Kivu Eyaleti Askeri Valisi Korgeneral Constant Ndima, saldırılarda silahlı grupların rolü olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081606/kdcde-multeci-kamplarinda-700-kadina-cinsel-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.