KDC’de sel felaketi: 394 ölü

KDC’deki (Kongo Demokratik Cumhuriyeti) sel felaketinde can kaybının 394’e yükseldiği bildirildi.
Mevlüt Peker
|
07 Mayıs 2023, Pazar - 20:05
KDC’de sel felaketi: 394 ölü

KDC’nin (Kongo Demokratik Cumhuriyeti) Güney Kivu eyaletinde şiddetli yağmurların neden olduğu sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 394’e yükseldiği kaydedildi.

Orta Afrika ülkesi KDC’nin (Kongo Demokratik Cumhuriyeti) Güney Kivu eyaletinde bulunan Kalehe bölgesinde yaşanan sel felaketinde can kaybı korkulduğu gibi daha da arttı.

Sel felaketinde son duruma ilişkin açıklama yapan Kalehe Bölgesi Yöneticisi Thomas Bakenga, sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 394’e çıktığı bilgisini paylaştı.

Kalehe Bölgesi Yöneticisi Bakenga, Bushushu kentinde 142, Nyamukubi kentinde 132 ve Idjwi kenti yakınlarındaki Kivu Gölü'nde 120 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığı bilgisini vererek, "Perşembe gününden beri her dakika ceset buluyoruz ve onları gömüyoruz." ifadelerini kullandı.

KDC’de ulusal yas ilan edildi

KDC (Kongo Demokratik Cumhuriyeti) hükümeti, yarın "kayıp vatandaşların anısına" bayrakların yarıya indirilmesi ile bir günlük ulusal yas ilan edildiğini bildirdi.

Diğer taraftan Kivu Gölü'nün diğer tarafında bulunan Ruanda'da ise en az 131 kişinin toprak kaymaları ve seller sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081379/kdcde-sel-felaketi-394-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.