Kemal Kılıçdaroğlu, yine tahtasının başına geçti!

'Bay Kemal'in Tahtası' başlığı ile yeni bir video yayınlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün ise vizyon konuşmamız lazım. Ülkemizin uzun zamandır unuttuğu bir kelime. Dünya değişiyor, ekonomik sistemler dönüşüyor. Dünya ile rekabet etmek için ekonomimizi temelden dönüştürmemiz gerekiyor. " dedi.
Ecem Çetin
|
11 Mayıs 2023, Perşembe - 10:04
Kemal Kılıçdaroğlu, yine tahtasının başına geçti!

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal'in Tahtası' başlığı ile yayınladığı videolarına bir yenisini daha ekledi

Kılıçdaroğlu, videoyu sosyal medya hesabından "Bay Kemal'in Tahtası-10. Biz Türk devletini yönetmeye her şeyimizle hazırlandık. Onlar tüm enerjilerini kavga ve iftiraya harcadılar, biz geleceği çalıştık. Türkiye'yi dünya ligine taşımaya hazırız. Artık çalıştıklarımızı uygulama zamanı. Bu sefer Vizyon sıçramamızı anlattım." notuyla yayınladı.

"Dünya ile rekabet etmek için ekonomimizi temelden dönüştürmemiz gerekiyor"

CHP Lideri videoda şu ifadeleri kullandı;

"Sevgili halkım, size çalışma tahtamın önünden projelerimizi, yapacağımız yatırımları anlattım. Bugün ise vizyon konuşmamız lazım. Ülkemizin uzun zamandır unuttuğu bir kelime. Dünya değişiyor, ekonomik sistemler dönüşüyor. Yapay zeka ve robotlaşma, çoğu sektörde iş gücünü azaltacak gibi görünüyor. Ama buna karşın yine yapay zeka etrafında yepyeni iş alanları ve meslek kolları doğuyor. Dünya ile rekabet etmek için ekonomimizi temelden dönüştürmemiz gerekiyor. 

" Yeni sanayi devriminin altyapısını kuracağız"

Yenilenebilir enerji ve internetle yeni bir devrimin ortasındayız. Türkiye'yi yeni sanayi devriminin tam merkezinde konumlandırmamız gerekiyor. Türkiye'nin endüstriyel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Yeni sanayi devriminin altyapısını kuracağız. Öncelikle dijital teknoloji, yapay zeka, makine öğrenimi, sağlık teknolojileri, pil teknolojisi, fintek ve blokzincir teknolojileri, haberleşme ve bulut teknolojileri gibi alanaları büyüteceğiz. Çip üreteceğiz.

"Dünyayla rekabet eder hale geleceğiz"  

Yenilenebilir enerjiye geçiş hareketini başlatacağız. Güneş ve rüzgar santralleri sayesinde enerji ithalat faturamızı önce azaltacağız sonra ortadan kaldıracağız. Akdeniz ülkelerine liderlik edeceğiz. Türkiye'yi fosil yakıt uygarlığından yenilenebilir enerji toplumuna dönüştüreceğiz. Düşük ücret çilesi bitecek. Her alanda inovasyona öncülük edecek yüksek yetenek inşasına odaklanacağız. Depreme direnişli kentler inşa edeceğiz. Dünyanın ucuz iş deposu olmayacağız. Dünyayla rekabet eder hale geleceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081774/kemal-kilicdaroglu-yine-tahtasinin-basina-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.