GÖZDE güdüm kiti, seri üretime hazır

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, GÖZDE mühimmatının uçuş testlerinin başarılı bir biçimde yapıldığını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
11 Mayıs 2023, Perşembe - 18:52
GÖZDE güdüm kiti, seri üretime hazır

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile imzalanan Modern Mühimmat Tedarik Projesi çerçevesinde GÖZDE güdüm kiti, seri üretim için hazır hale getirildi. ASELSAN, TÜBİTAK SAGE ile ortaklaşa geliştirilen GÖZDE güdüm kiti, MK-82 genel maksat bombalarını INS/GPS ve Lazer Arayıcı Başlıklı (LAB) güdümlü mühimmata dönüştürerek, sabit ve yüksek hızlı hareketli hedeflerin (50-120 km/s) hassas şekilde vurulmasını sağlıyor.

GÖZDE mühimmatının uçuş testleri tamamlandı ve ilk atışlı testler F-16 ve AKINCI SİHA platformlarında gerçekleştirildi. F-16 sertifikasyon testleri kapsamında, atışlar Konya Karapınar Atış Sahası'nda başarıyla gerçekleştirildi.

SSB, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE temsilcilerinin katıldığı bir etkinlikte, GÖZDE-ANS güdüm kitli bomba, takip uçağı tarafından lazerle işaretlenen hedefi tam isabetle vurdu.

GÖZDE, başarılı atış testleriyle AKINCI platformuna da entegre edildi. GÖZDE-ANS, MK-82 (500 lb) genel maksatlı bombaları ANS/Lazer güdümlü hale getiren bir kit olup, Lazer Arayıcı Başlık sayesinde hareketli hedeflere karşı da etkin olarak görev yapıyor.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, açıklamada GÖZDE mühimmatının uçuş testlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, ilk atışlı testlerde 28.500 feet yükseklikten 0.9 Mach hızla atılan GÖZDE-ANS güdüm kitli bombanın, takip uçağı tarafından lazerle işaretlenen 13 kilometre menzildeki hedefi tam isabetle vurduğunu ifade etti. F-16 sertifikasyon testleri sürecinde devam eden faaliyetlerde ise 40 bin feet yükseklikten 0.9 Mach hızla atılan başka bir GÖZDE-ANS güdüm kitli bombanın, takip uçağı tarafından lazerle işaretlenen 21 kilometre menzildeki hedefi tam isabetle vurduğunu belirtti. GÖZDE-ANS, MK-82 (500 lb) genel maksatlı bombaları ANS/Lazer güdümlü hale getiren bir kit olarak, F-16 uçaklarından 40 bin feet irtifadan atıldığında 28 kilometre menzildeki hedefleri yüksek hassasiyette vurabilme özelliğine sahip."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081835/gozde-gudum-kiti-seri-uretime-hazir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.