Kremlin’den Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya yönelik yaptığı paylaşımlara Kremlin'den yanıt geldi. Açıklamada, "Ana muhalefetin adayına bu iddiaları ileten her kimse yalancıdır” denildi.
Onur Çetinkaya
|
12 Mayıs 2023, Cuma - 13:05
Kremlin’den Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından sosyal medyada birçok dezenformatif içerik paylaşıldığını belirterek, bunun arkasında Rusya'nın olduğunu öne sürmüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya  yönelik sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Kılıçdaroğlu, " Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız" demişti.

"İddiaları iletenler yalancı"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalara yanıt Kremlin’den geldi.  

Kremlin Sözcüsü Dmitrİ Peskov, "Nasıl gündeme geldiğini bilmiyoruz, bu tür iddiaları Türkiye'nin ana muhalefet liderine iletenler yalancı" ifadelerine yer verdi.

Peskov Türkiye ile ilişkilere son derece değer verdiklerinin altını çizerek, "Türkiye ile ikili ilişkilerimize çok ama çok değer veriyoruz, çünkü Türkiye, karşı karşıya kaldığımız bir dizi bölgesel ve küresel sorun karşısında bugüne kadar çok sorumlu, egemen ve düşünülmüş bir tavır almıştır." şeklinde konuştu. 

Söz konusu yaklaşımın Rusya için değerli olduğunu anlatan Peskov, ikili ilişkilere çok değer veren bir ülkenin, kendi ortağına karşı bir şey yapmayacağını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081918/kremlinden-kilicdaroglunun-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.