LGBT temalı formayı giymeyen Mustafa Muhammed'e ceza

Sezon başında Galatasaray tarafından Ligue 1 (Fransa 1. Futbol Ligi) ekibi Nantes'a kiralık olarak gönderilen Mustafa Muhammed, dünkü Toulouse karşılaşmasında üzerinde LGBT sembolü bulunan formayı giymeyi kabul etmediği için para cezası verildi.
Mevlüt Peker
|
15 Mayıs 2023, Pazartesi - 19:08
LGBT temalı formayı giymeyen Mustafa Muhammed'e ceza

Nantes Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Toulouse ile deplasmanda oynanan lig maçı öncesinde Mısırlı futbolcu Mustafa Muhammed'in kişisel nedenlerle forma giymeyi reddettiği ve kadrodan çıkarıldığı belirtildi. Maçın 0-0 berabere sonuçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, 25 yaşındaki oyuncunun tutumunun profesyonellikten uzak olduğu vurgulanarak, yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından futbolcuya para cezası verilmesi kararı alındığı ve bu cezanın elde edilecek miktarının Fransa merkezli LGBT destek kuruluşu "SOS Homophobie"ye bağışlanacağı belirtildi.

Ayrıca, yaşanan olaylar nedeniyle Muhammed ve ailesine yönelik tehdit mesajlarının da kınandığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yapan Muhammed ise "Toulouse-Nantes maçına çıkmadım. Bu konuyu tartışmak istemiyorum ama kendi görüşümü belirtmek zorundayım. Tüm farklılıklara saygı duyuyorum. Tüm inançlara saygı duyuyorum. Bu saygı, diğerlerini de içerir, ancak kişisel inançlarıma da saygıyı içerir. Kökenim, kültürüm ve inançlarımın önemi nedeniyle bu kampanyaya katılamadım. Umarım kararıma saygı duyulur." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bu sezon Nantes formasıyla tüm müsabakalarda görev alan Mustafa Muhammed, 48 maçta 11 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082306/lgbt-temali-formayi-giymeyen-mustafa-muhammede-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.