Büyük Birlik Partisi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek!

Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması için bütün parti teşkilatlarıyla birlikte destek vereceklerini açıkladı.
Ecem Çetin
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 13:41
Büyük Birlik Partisi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Dün akşam parti genel merkezinde toplanan BBP Başkanlık Divanı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, bütün parti teşkilatlarına cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna yönelik talimat gönderildiğini söyledi. 

"Sayın cumhurbaşkanımızın seçilmesi, seçilmesi için gayret göstermek"

Genel başkan olarak kendisinin de üzerine düşeni yapacağını söyleyen Destici, şu ifadeleri kullandı;

"Teşkilatlarımız, Cumhur İttifakı partilerimiz, başta AK Parti olmak üzere birlikte bulundukları illerde, ilçelerde seçim çalışmalarına katılmaları ve ikinci turda sayın cumhurbaşkanımızın seçilmesi, mümkünse daha yüksek bir oyla seçilmesi için gayret göstermek. Çünkü neticede yönetimi sayın cumhurbaşkanı kuruyor seçilen cumhurbaşkanı. Kabineyi o kuruyor. Meclis'te de Cumhur İttifakı'nın bir avantajı oldu. Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakında olduğu için ben inanıyorum ki halkımız bir uyum isteyecektir yani yürütmeyle yasama arasında."

" Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı elde ettiği için orada psikolojik bir artı daha kazanmış oldu"

Destici, "Normal sonuçlara baktığımıza göre, 49,5'a 44 küsür. Arada 5 puana yakın bir fark var. Bunu kapatması Kılıçdaroğlu'nun mümkün gözükmüyor. Bir de tabi ben seçimden önce de söylemiştim. Seçim ikinci tura kalırsa Meclis çoğunluğunu kim alırsa o psikolojik bir üstünlük ele geçirir diye. Şu anda hem oy olarak 5 puana yakın bir farkla üstünlük Cumhur İttifakı'nda, sayın cumhurbaşkanımızda. İki, Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı elde ettiği için orada da psikolojik bir artı daha kazanmış oldu. " diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082640/buyuk-birlik-partisinden-cumhurbaskani-erdogana-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.