Faik Öztrak kimdir?

CHP Parti Meclisi üyeliği, Genel Saymanlık, Ekonomi Politikaları, İşveren Sendikaları ve Kuruluşları, Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olan Faik Öztrak kimdir? Günümüzde CHP Parti sözcülüğü görevini yürüten Faik Öztrak nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 16:17
Faik Öztrak kimdir?

Faik Öztrak, 26 Mart 1954 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Öztrak, eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümü tamamladı ve daha sonra İngiltere Birmingham Üniversitesi   Kalkınma Finansmanı konusunda lisansüstü diploma ve master derecelerini aldı. 

Kariyeri

Faik Öztrak, kariyer hayatına 1978 yılında Devlet Planlama Teşkilatı ile adım atmıştır. Öztrak, burada  Daire Başkanlığı, Genel Müdürlük ve Müsteşar Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. Daha sonra Öztrak, 200 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda başkan yardımcılığı ve 2001'de  Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanını Hazine  Müsteşarlığı görevinde bulunmuş fakat 2003 yılında hükümetin değişmesiyle bu görevinden ayrılmıştır. Öztrak, aynı yıl Milliyet gazetesinde ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı yapmıştır. 

Faik Öztrak, ayrıca Orta Doğu ve Bahçeşehir Üniversitelerinde konuk öğretim üyeliğinde ve de TÜSİAD-Koç Üniversitesi   Ekonomik Araştırma Forumu direktörlüğü görevinde yer almıştır. 

Siyasi kariyeri

Faik Öztrak,  23, 24, 25 ve 26. dönemlerde CHP Tekirdağ Milletvekili olarak seçilmiş ve  23. dönem TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinde ve Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubunda yer almıştır. Öztrak, 24. Türkiye Büyük Millet Meclisinde NATO Parlamenter Asamblesi üyeliği ve  NATO-PA Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanlığında bulunmuş ve günümüzde  NATO-PA Transatlantik Ekonomik İlişkiler Alt Komitesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 

Faik Öztrak, 2008'den 2016 yılına kadar  CHP’de Parti Meclisi üyeliği, Genel Saymanlık, Ekonomi Politikaları, İşveren Sendikaları ve Kuruluşları, Dış İlişkiler (Vekaleten) Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083153/faik-oztrak-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.