CHP'li Abdüllatif Şener'den "Kılıçdaroğlu sözlerini yerine getiremez" itirafı

Eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda milliyetçi oyları kaybettiğini düşünüyor. İkinci turda da bunu telafi edebilmek için çok şiddetli bir şekilde HDP tabanını rahatsız edebilecek üsluplar kullanıyor. Bu neye yol açar HDP seçmenin ürkmesine yol açar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Mayıs 2023, Salı - 13:31
CHP'li Abdüllatif Şener'den "Kılıçdaroğlu sözlerini yerine getiremez" itirafı

 
Abdüllatif Şener, NTV canlı yayınında CHP Genel Başkanı  ve Milleti İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur öncesi sert söylem değişikliğini eleştirdi.

İki seçim arasında sadece 2 hafta olduğuna işaret eden Şener, söylem değişikliği yapmanın bu kadar kısa zamanda bir etkisi olmayacağını söyledi.

Şener şunları dile getirdi:

''İlk tur söylemleri ile ikinci tur söylemleri arasında farklılaştırma oluşturmak eksileri daha görünür hale getirir ve seçmenin algısını bozar. Anlaşılır, net, ne söylüyorsan baştan beri onu söylemeyi devam ettireceksin. Aynı üslubu kullanman lazım. Yüzde yüz söylem değişikliği faydalı olmaz. Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda milliyetçi oyları kaybettiğini düşünüyor. İkinci turda da bunu telafi edebilmek için çok şiddetli bir şekilde HDP tabanını rahatsız edebilecek üsluplar kullanıyor. Bu neye yol açar HDP seçmenin ürkmesine yol açar. Kemal Bey’i avantajlı hale getiren HDP oylarıdır.'' dedi.

Abdüllatif Şener, Kılıçdaroğlu seçilirse meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı aldığı için sözlerini gerçekleştiremeyeceğini de kaydetti.

''Millet ittifakının en büyün iddiası olan güçlendirilmiş parlamenter sistem artık hayal, bunu gerçekleştiremezler'' diyen Şener, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması halinde kaos yaşanacağını da aktardı.

Şener, ''Bütçe çıkaramazlar. Bütçe çıkaramadıkları için Ak Parti iktidarının yaptıkları bütçenin arttırılması yoluyla uygulamaya başlarlar. Bütçe politikaları olmaz hatta bürokrat atamaları yapamazlar. Denge denetim mi yoksa kaos mu diyeceğiz?'' şeklinde konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2083244/chpli-abdullatif-senerden-kilicdaroglu-sozlerini-yerine-getiremez-itirafi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.