Gültekin Uysal, Celal Eren Çelik'in kulis bilgisini yalanladı!

Gazeteci Celal Eren Çelik'in Ümit Özdağ ve 6'lı masa ilgili açıkladığı kulis bilgisine ​Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal'dan yalanlama geldi.
Ecem Çetin
|
23 Mayıs 2023, Salı - 15:28
Gültekin Uysal, Celal Eren Çelik'in kulis bilgisini yalanladı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün bir görüşme gerçekleştirdi. 

Ümit Özdağ, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'na bir mutabakat metnini sunduğu belirterek “Kendisi, yarın (bugün) saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakı’nın umarım olumlu cevabını iletecek" ifadelerini kullandı. 

Görüşmenin ardından Ümit Özdağ bugün düzenlediği basın toplantısında 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde kimi destekleyeceklerini ilişkin görüşmelerin devam ettiğini aktararak, "Anlaşırsak Kılıçdaroğlu ile açıklama yapacağız" dedi.

Gazeteci Celal Eren Çelik, sosyal medya hesabından açıklamanın uzama nedenine ilişkin bir kulis bilgisini paylaştı. 

"Ümit Özdağ’a direniyor"

Çelik, şu ifadeleri kullandı;

"CHP kanadından gelen bir kulis bilgisine göre Babacan Anayasa’dan Türklük tanımının çıkartılması ve tarikatlara bakış açısı, Davutoğlu ise Suriyeliler politikasındaki kırmızı çizgileri, Gültekin Uysal “Fazla Atatürkçü” bulması nedeni ile Ümit Özdağ’a direniyor. Özdağ ise 6 partinin de imza atacağı bir “Mutabakat metni” istiyor ve tek bir lider bile bu metni imzalamazsa işbirliğini kabul etmeyeceği ifade ediliyor. Açıklamanın uzamasının nedeninin bu olduğu iddia ediliyor.

"Yalan"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Çelik'in paylaşımını alıntılayarak, "Bu kulis bilginiz ‘YALAN’ sn. @yazparov" ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083263/gultekin-uysal-celal-eren-celikin-kulis-bilgisini-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.