Seyfi Dursunoğlu'nun miras davasında karar çıktı!

Seyfi Dursunoğlu'nun yeğenleri tarafından açılan itiraz davasında vasiyet iptali reddedildi.
Ecem Çetin
|
23 Mayıs 2023, Salı - 17:29
Seyfi Dursunoğlu'nun miras davasında karar çıktı!

'Huysuz Virjin' olarak tanınan sanatçı Seyfi Dursunoğlu  17 Temmuz 2020 yılında 87  yaşında hayatını kaybetti.

Sanatçının vefatından sonra mirası çok konuşulurken, Dursunoğlu mirasının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) geçmesini vasiyet etmişti. 

Sanatçının yeğenleri Cemal Erhan Saydam ile Evren Saydam ise mirasta hak sahibi olduklarını iddia ederek vasiyetin iptali için dava açtı.

Reddedildi

İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, vasiyetin iptali davasını reddederek, mirasın hak sahibinin ÇYDD olduğuna karar verdi.

ÇYDD konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Vasiyetnamesi ile evini ve bankadaki nakit birikimini ÇYDD’ye bağışlayan, değerli bağışçılarımızdan Seyfi Dursunoğlu'’un iki yasal mirasçı tarafından derneğimize karşı açılan vasiyetnamenin iptal davası, İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Eğitimin ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişmemizde çok önemli payının olduğu bilinciyle yaptığı bağış ile gelecek kuşakların yolunu aydınlatan, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve çağdaş yaşam değerlerine duyduğu inançla örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu’nu bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083278/seyfi-dursunoglunun-miras-davasinda-karar-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.