Ukraynalı keşif tugayı: Rus topraklarına 42 kilometre girdik

Ukraynalı “Rus Gönüllüler Tugayı”ndan, "Rus topraklarında 42 kilometre derinliğe girdik, savaş ve keşif çalışmalarını sürdürüyoruz" açıklaması geldi.
Mevlüt Peker
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 00:57
Ukraynalı keşif tugayı: Rus topraklarına 42 kilometre girdik

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesine sızan Ukraynalı keşif grubunda yer alan Rus Gönüllüler Tugayı, operasyonun aktif aşamasının sona erdiğini duyurdu. Grup, Rus topraklarına 42 kilometre derinliğe girdiğini ve savaş ve keşif çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Rus Gönüllüler Tugayı'nın Denis isimli komutanı, Ukrayna topraklarında gerçekleştirdikleri sızma girişimleri ve çatışmalar hakkında bilgi verdi. Komutan, Rus topraklarına girdiklerinde herhangi bir direnişle karşılaşmadıklarını ifade etti ve sınır muhafızları, polis ve Rus istihbarat elemanlarının kaçtığını belirtti. Ancak askerlerin bulunmadığını söyledi ve eğer böyle bir görev verilseydi birimlerinin Belgorod'a rahatça ulaşabileceğini ifade etti.

Denis, Rusya topraklarında 42 kilometre derinliğe kadar ilerlediklerini ve bazı yerleşim yerlerinin kontrolünü ele geçirdiklerini belirtti. Operasyonun sonucunda 2 kişinin öldüğünü ve 10 kişinin yaralandığını ifade eden komutan, operasyonun aktif aşamasının sona erdiğini ancak savaş ve keşif çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Ayrıca, Denis Rus halkının kendilerine verdiği destekten bahsederek, bu desteğin sayesinde Rus ordusuna zarar verebildiklerini vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Ukraynalı sabotaj grubunun Belgorod'a sızmasının engellendiği belirtilmişti. Operasyonlar sırasında milliyetçi oluşumlarla çatışmalar yaşandığı ve birçok Ukraynalı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083450/ukraynali-kesif-tugayi-rus-topraklarina-42-kilometre-girdik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.