Fatih Erbakan mazbatasını aldı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan mazbatasını aldı. Fatih Erbakan, “28 Mayıs’ta milletimiz son noktayı koyacak ve Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden daha da büyük bir farkla cumhurbaşkanı seçmiş olacak. Böylece bu 2023 seçimleri hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Cumhur İttifakımızın zaferiyle tamamlanmış olacak" dedi.
Mevlüt Peker
|
26 Mayıs 2023, Cuma - 18:44
Fatih Erbakan mazbatasını aldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul'un 2. Bölgesinden seçilerek mazbatasını aldı.

Dönem Milletvekili Seçimi kapsamında İstanbul'dan seçilmeye hak kazanan milletvekillerine, İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda mazbatalar teslim edilmeye devam ediyor.

Fatih Erbakan, parti üyeleriyle birlikte İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz ve İl Başkanı Mustafa Doğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mazbatayı aldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin TBMM'de temsil edilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinin hayırlı olmasını temenni ederek, "İnşallah Cenabı Allah bize Meclis'te ülkemiz, devletimiz, milletimiz, İslam aleminin ve insanlığın en hayırlı hizmetlerini yapmayı nasip eder. Elbette burada önemli bir husus da, Yeniden Refah Partisi'nin diğer partilerin listelerinden değil, kendi gücüyle ve kendi listesiyle seçim bölgelerinde yarışarak bu 5 milletvekilini çıkarma hakkını kazanmış olmasıdır" dedi.

Erbakan, Cumhur İttifakı'nın seçimlerde başarılı olduğunu ve TBMM'de çoğunluğun açık farkla sağlandığını belirterek, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçileceğine inandıklarını ifade etti.

Erbakan, Milli Görüş'ün 1969'da Meclis'e girdiğini belirterek şunları söyledi:

"Merhum Erbakan hocamız Konya'dan bağımsız milletvekili seçildi, ardından 1973'te bir sonraki seçimde Milli Görüş iktidar ortağı oldu. 12 Eylül sonrası 1991'de yine Milli Görüş, Refah Partisi ile ittifak yaparak Meclis'e girdi. Bundan sonra yapılan ilk seçimde 1995'te birinci parti oldu ve 1996'da iktidara geldi. Dolayısıyla Milli Görüş'ün Meclis'e girmesi, hemen arkasından iktidara yürümesi anlamına gelmektedir. Milli Görüş tarihi bunu açık bir şekilde göstermektedir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083691/fatih-erbakan-mazbatasini-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.