Kasımpaşalılar, Erdoğan’ı Bild’e anlattı

Kasımpaşa’daki eski komşuları, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild’e anlattı.
Mevlüt Peker
|
27 Mayıs 2023, Cumartesi - 21:42
Kasımpaşalılar, Erdoğan’ı Bild’e anlattı

Alman Bild gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasımpaşa’daki eski komşularıyla görüştü.

Haberde, Erdoğan’ın çocukluk ve gençlik yıllarına, mahalledeki rolüne ve siyasi duruşuna dair detaylar yer aldı.

Haberde, Erdoğan’ın Kasımpaşa’da doğduğu ve büyüdüğü evin önünde “Erdoğan, Türk Cumhurbaşkanı’nın yükselişi bu evde başladı” başlığıyla bir fotoğraf paylaşıldı.

Eski komşularının Erdoğan’a Cumhurbaşkanı demek yerine “Tayyip Ağabey” hitabını kullandıkları belirtildi.

Haberde, Kasımpaşa’nın her köşesinde Erdoğan’ın posterlerinin ve bayraklarının asılı olduğu, semtin futbol stadyumunun da onun adını taşıdığı ifade edildi.

Haberde, Kasımpaşa’nın nüfusunun büyük bölümünün eski balıkçı ve kaptan ailelerinden geldiği bilgisi de verildi.

Erdoğan’ın eski evinin karşısında bir büfe işleten ve dükkanının duvarlarında Erdoğan’ın resimlerini asan Semiha Karaoğlu Paçal, “Tayyip ağabey buraya gelip gazete okurdu. O bizden biriydi. Onunla herkes gibi sohbet ederdim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok hangi özelliğini sevdiği sorusuna Paçal, “Boyun eğmedi, burayı unutmadı. Onun sayesinde ülkeyi kendimiz yönetiyormuşuz gibi hissediyoruz.” yanıtını verdi.

Paçal, gençliğinde başörtülü kadınların üniversiteye gidemediğini anlatarak, “Şimdi gidiyorlar. Gerçek demokrasi böyle olmalı.” diye konuştu.

Paçal’ın müşterisi olan Kasım Er ise Erdoğan hakkında şunları söyledi: “Burada bizi tanır. Helikopterler başımızda uçunca Tayyip ağabeyin geldiğini anlarız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukluğunu anlatan komşusu 75 yaşındaki Yurdagül Namazcı da “Çok dindar bir çocuktu. Hiçbir sorun çıkarmazdı. Babası da kaptandı, benim babam da kaptandı. Annesiyle çok yakındık. Biz aynı şekilde yetiştirildik. Ölene kadar ona oy vereceğim.” dedi.

AK Parti ofisinde çalışan Remzi Taban da Kasımpaşa’nın “Erdoğan’ın kalesi” olduğunu söyleyerek, “Burada her köşe başında onu tanıyan birini bulabilirsiniz. O bizim değerlerimize sahip çıkıyor.” yorumunu yaptı. Taban Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşunu ve yurt dışında kendilerini temsil etmesini sevdiğini belirterek, “Bizi gururlandırıyor.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski dairesinin alt katında yaşayan Ümmühan Engin de Erdoğan’ın gençleri alkolden uzak tutmaya çalıştığını anlattı:

“Onları evlenmeye teşvik etti. Evliliğin onlara iyi geleceğine inanıyordu. Siyasi görüşü ne olursa olsun mahalledeki ihtiyaç sahiplerine kendi cebinden yardım ederdi.” dedi.

Engin, Erdoğan’ın her zaman “dik” durduğunu vurgulayarak, “Onun için ölürüm. Allah ömründen alsın ona versin.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083793/kasimpasalilar-erdogani-bilde-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.