Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Scholz'a tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Scholz’u göreve başlamasından dolayı tebrik etti. İki lider, yakın koordinasyonu sürdürmek istedikleri konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.
Ankara Masası
|
21 Aralık 2021, Salı - 21:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Scholz'a tebrik

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda görüştüğünü duyurdu.

Hebestreit açıklamasında, "Başbakan Scholz, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan'ı göreve başlamasından dolayı tebrik etti. Her ikisi de Almanya ile Türkiye arasındaki yakın koordinasyonu sürdürmek istedikleri konusunda anlaştı. Görüşmede ikili ve dış politika konuları ele alındı" ifadelerini kullanarak görüşmenin içeriğine dair bilgiler paylaştı.

İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da ikilinin görüşmesi hakkında açıklama yaparak, konuşmanın detaylarını açıkladı. Buna göre Erdoğan ve Scholz görüşmesinde, Türkiye-Almanya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemde de iki ülke ilişkilerinde sağduyu ve stratejik bakışın hakim olmaya devam edeceğine inandığını belirtirken yakın eşgüdüm ve düzenli irtibat halinde olmalarının fayda sağlayacağını ifade etti. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-AB ilişkilerinin katılım perspektifini esas alan olumlu gündem çerçevesinde ilerletilmesi gerektiğini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1188603/cumhurbaskani-erdogandan-scholza-tebrik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.