Ümit Özdağ'dan MHP 'ye yeşil ışık

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2024 yıl gerçekleştirilecek yerel seçimlerde bazı bölgelerde Milliyetçi Hareket Partisi ile iş birliği yapabileceklerini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
30 Mayıs 2023, Salı - 11:00
Ümit Özdağ'dan MHP 'ye yeşil ışık

Türkiye, 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerini geride bırakırken yerel seçimlere doğru yol aldı.

2024 yılında gerçekleştirilecek seçimlerde yeni ittifaklar olur mu henüz bilinmezken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan ilginç bir çıkış geldi.

Katıldığı programda cumhurbaşkanı seçimlerini değerlendiren Özdağ, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili konuştu.

2023 yılı seçimlerinin fazla gitmeyeceğini dile getiren Zafer Partisi lideri, "Bu seçimlerin iki senelik olduğunu düşünüyorum. Beş sene gitmeyecek bu hükümet. Yerel seçimlerden sonra yeniden seçim takvimi başlayacak." dedi.

"Yerel seçimler için iş birliği yapabiliriz"

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı alan Özdağ, yerel seçimlerde ise yeni ittifakların olabileceğini işaret etti.

Zafer Partisi, MHP ve İYİ Parti'nin  birlikte aday çıkarak seçime gidebileceğini belirten Özdağ, örneklerle durumu açıkladı. 

Özdağ, "Diyelim yerel seçimlerde 'X' ilçesinde İYİ Parti Zafer Partisi'ne gelip veya Zafer Partisi İYİ Parti'ye gidip 'Şu adayı destekleyelim' dedi, olabilir. Ya da aynı şey MHP'yle olabilir mi? Bilmiyorum, olabilir. Üçünün bir arada aynı adayı desteklemesi, mesela Adana'da üç partinin birlikte aday çıkarması, bilmiyorum. Hiç kolay değil çünkü bir de cumhur ve millet ittifakları var ama düşünülebilir tabii bu." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084119/umit-ozdagdan-mhp-ye-yesil-isik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.