Okan Buruk'tan gündem olan Jorge Jesus sözleri

Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Süper Lig'e yönelik sözlerine ilişkin "Jorge Jesus çok fazla lig görmüş bir adam değil. Avrupa’nın hiçbir büyük liginde çalışmamış bir insanın Türkiye Ligi’ni değersiz bulması bana biraz komik geliyor" dedi.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 15:52
Okan Buruk'tan gündem olan Jorge Jesus sözleri

Spor Toto Süper Lig şampiyonu  Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Okan Buruk,  Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un " Bu ligin sportif gerçekliği yok, bu ligde maçlar sahada kazanılmıyor. Kalitesi tartışılır sözlerine ilişkin" Daha önce ‘Okan Buruk hakemlerle ilgili konuşuyor, Jorge Jesus konuşmuyor’ diyorlardı ama bu daha sonra değişti. Jorge Jesus çok fazla lig görmüş bir adam değil. Avrupa’nın hiçbir büyük liginde çalışmamış bir insanın Türkiye Ligi’ni değersiz bulması bana biraz komik geliyor. Icardi, Mertens, Zaniolo değerlendirse anlarım ama Avrupa’da çalışmayan insanın, Türkiye Ligi’ni değersiz bulması komik geliyor. Sevilla maçlarına Fenerbahçe iyi oynadı, Türkiye Ligi’nde bu takım başarılı performans sergiledi. Sadece Jesus değil, Türkiye’ye gelen yabancı hocalar hep Türkiye’yi küçümsemiştir. Hiçbiri de başarılı da olamamıştır. Son 16 şampiyon Türk teknik adam! Türk teknik adamların başarısı da küçük görülmüştür. Bunu kırmamız gerekiyor. 16 şampiyonluk yeterli sayı…” dedi.

" Bu yılların rekorunu net bir şekilde kırdık"

Sezon içinde elde edilen rekorlarla ilgili Okan Buruk, en etkileyici olanının 14 maçlık galibiyet serisi olduğunu vurguladı.

14 maçlık seri sırasında 3 Türkiye Kupası maçıyla birlikte sayının 17 olduğunu da dile getiren Okan Buruk, “Bu çok etkileyici. Bu dönemlerde bunları yapmak, 20-30 yıl önceye göre çok daha zor. Son 30 yılın en yüksek puan ortalamasına da ulaştık. Bu yılların rekorunu net bir şekilde kırdık. Hedefimiz şampiyonluk dedim her zaman. Rekorları kırmaya çalışmadık ama şampiyonluk yolunda kazandıkça rekorlar kırdık. Bunu hep benim adımı söyleyerek söylediler ama biz bu rekorları Galatasaray camiası olarak kırıyoruz. Her galibiyette herkesin çok büyük emeği var. Tribündeki taraftarın, başkanın, yönetimin, camianın bunda çok büyük payı var. Bu rekorları kırmak da bizi mutlu etti ve bir sonraki maça daha büyük motivasyonla çıkmamızı sağladı” değerlendirmesinde bulundu.

" Galatasaray’ın Süper Lig’e kalite kattığını düşünüyorum"

Sezon içinde 3-0’lık skorlarla kazandıkları iki Fenerbahçe derbisi hakkında da konuşan Buruk, "Galatasaray-Fenerbahçe derbisi çok önemlidir. Bazen şampiyon olan takım derbilerde yenilmiştir, bunun burukluğunu yaşar. Biz bu sene 2 maçta 6 gol atıp gol yemedik. Oyun olarak da rakibimizi domine ettik. Belki daha farklı skorlar da çıkabilirdi. Şampiyonluk maçının ardından kutlama öncesinde Fenerbahçe’yi yenmek, hem benim hem oyuncularımızın hem de camianın sevincini iki katına çıkardı. Tek mağlubiyetimiz Beşiktaş deplasmanında oldu. Genel olarak lige hükmeden ve sezonu domine eden bir Galatasaray vardı. Şampiyon olabilirsiniz ama bazen çok zorlanıp, rakipleriniz hata yapınca şampiyon olursunuz. Bu sene kimse hata yapmadı. Fenerbahçe ve Beşiktaş da şampiyonluk puan ortalamasını yakaladı. Biz 88 puana ulaştık. Bu durum ligin çok önemli, çok değerli bir lig olduğunu da gösteriyor. Kadro kalitesi olarak Galatasaray’ın Süper Lig’e kalite kattığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085340/okan-buruktan-gundem-olan-jorge-jesus-sozleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.