Mehmet Yalçınkaya kimdir?

Masterchef programıyla tanıdığımız Türkiye'nin değerli aşçılarından biri olan Mehmet Yalçınkaya kimdir? Jüri olarak bulunduğu Masterchef'te yaptığı yorumlar ve farklı mizacıyla dikkatleri üzerine çeken Türk aşçı ve şef Mehmet Yalçınkaya nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
09 Haziran 2023, Cuma - 15:20
Mehmet Yalçınkaya kimdir?

Mehmet Yalçınkaya, 21 Ocak 1974 yılında Bolu'da dünyaya geldi. Yalçınkaya,  Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi çeşitli ülkelerde  Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğünde bulundu ve Türkiye'de  Bodrum ve İstanbul’da birçok otel ve restoranın mutfak şefliğinde bulundu. 

Mehmet Yalçınkaya, 2004'te  İstanbul Yemek Akademisi  insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. Yalçınkaya bir sene sonra 2005'te Amerika'nın  gurme dergisi olarak bilinen   "Culınary" de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyallerine dergide yer verdi ve dergi 2 yıl sonra 2007'de Yalçınkaya'nın   spesiyallerine bu kez internet sitesinde yer verdi. Yalçınkaya,  2008'de düzenlenen 'Ika Olimpiyade Der Köche A' kategorisinde 3. olarak bronz madalya almış ve aynı yıl " Euroturkchefs Culinary Team" isimli takımı kurarak uluslararası yarışmalarda yarışan takımın kaptanlığında bulundu. 

Mehmet Yalçınkaya, 2012 yılında  Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi olmayı başarmıştır. Ylçınkaya, 201'den bu yana Mastechef Türkiye programında jüri olarak ekranlarda karşımıza çıkmaktadır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085487/mehmet-yalcinkaya-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.