Hakan Baş kimdir?

Bensu Soral'ın eski eşi olan Hakan Baş kimdir? Online alışveriş ve dijital oyun alanlarında yatırımlar yapan ve yurt içinde ve yurt dışında çeşitli bankalarda çalışmış olan Hakan Baş nereli, Kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
30 Haziran 2023, Cuma - 14:03
Hakan Baş kimdir?

Hakan Baş, 1983'te İstanbul'da dünyaya geldi. Baş, eğitimini Cornell Üniversitesi Ekonomi bölümünü tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimini  Yale Üniversitesinde  MBA derecesi ile mezun oldu. Baş, kariyerinde 2 yıl Amerika'da, 1 yıl da  İstanbul’da Raymond James şirketinde  yatırım bankacılığı alanında görev aldı. 

Hakan Baş, 2010 yılında Türkiye'ye dönerek burada Garanti Bankası Stratejik Planlama departmanında Başkan Yardımcılığında bulundu. Baş, aynı yıl  Sidar Şahin ile birlikte " Peak Games" isimli oyun şirketini kurmuş ve bu şirketle  dünyanın 3. en büyük sosyal oyun şirketi olmayı başarmıştır. Ardından Baş, 2011 yılında "Krombera" adlı dijital pazarlama şirketini ev 2012'de Lidyana.com’u kurmuştur. Baş, aynı yıl  Wired UK dergisinin düzenlediği “Avrupa’nın En Gözde Girişimleri” listesine Türkiye’den 1 numara olarak girmiştir. 

Hakan Baş, 2015 yılında tüm şirketlerini Bera Medya adı altında toplamış ve bir yıl sonra 2016'da Supermassive adlı LoL oyun takımını kurmuş ve takımla ilk yılından şampiyon olmuştur. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085781/hakan-bas-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.