Milletvekili adayına hapis istemi

Terör örgütünün kırsal alan yapılanmasında eğitim aldığı fotoğrafların ortaya çıkması sonrası tutuklanan Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Ayten Dönmez hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Onur Çetinkaya
|
15 Haziran 2023, Perşembe - 13:19
Milletvekili adayına hapis istemi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, PKK/KCK ve PYD terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Ayten Dönmez'i gözaltına aldı.

Dönmez, terör örgütünün kırsal alan yapılanmasında eğitim aldığı fotoğrafların ortaya çıkması sonrası tutuklandı.

PKK'nın eğitim alanında çekildiği ileri sürülen fotoğraflara ilişkin emniyette ve savcılıkça alınan ifadelerinde Ayten Dönmez, fotoğraftakinin kendisi olmadığını söylemişti. 

Fotoğrafların İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü'nce incelendiği ve fotoğraftaki kişiyle "kuvvetle muhtemel aynı kişi" olduğu kanaatine varıldığı kaydedildi.

15 yıla kadar hapsi isteniyor

Ayten Dönmez, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı bir dava olduğu belirtilerek bu davayla birleştirilmesi talep edildi. Şüpheli Dönmez,  "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086300/milletvekili-adayina-hapis-istemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.