Fatma Şahin kimdir?

Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kimdir? Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Gaziantep İl Kurucu Üyeliğinde bulunan Fatma Şahin nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
17 Haziran 2023, Cumartesi - 14:15
Fatma Şahin kimdir?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Şahin, eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya- Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Şahin, kariyer hayatına  İşletme Mühendisi olarak adım atmış ve   İşletme Müdürü olarak görevler almıştır. 

Siyasi kariyeri

Fatma Şahin,  2001 yılında Ak Parti Gaziantep İl Kurucu üyesi olarak siyasi kariyerine giriş yapmıştır. Şahin, 2002 seçimlerinde  Gaziantep milletvekili seçilerek meclise girmiştir. Daha sonrasında Şahin, 22.,23., ve  24. Dönem Gaziantep milletvekilliği görevinde yer almış ve 2007 yılında  Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine atanmıştır. Ayrıca Şahin,  anayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon’un yer almıştır. 

Fatma Şahin, 2011 yılında 3 yıl boyunca Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak görevde bulunmuştur. 2013 yılında Şahin, Gaziantep   Büyükşehir Belediye Başkanlığına olmuş ve 2014 yerel seçimlerinde  Türkiye’nin İlk Kadın Büyükşehir Belediye Başkanı unvanı ile Gaziantep  Büyükşehir Belediye başkanı seçilmiştir.

Fatma Şahin, 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086578/fatma-sahin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.