Sude Yaren Uzunçavdar ve Nafia Kuş'tan altın madalya

Milli tekvandocular Sude Yaren Uzunçavdar ile Nafia Kuş, 2023 Avrupa Oyunları’nda birer altın madalya kazandılar.
Mevlüt Peker
|
26 Haziran 2023, Pazartesi - 21:29
Sude Yaren Uzunçavdar ve Nafia Kuş'tan altın madalya

Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda tekvando branşında Nafia Kuş ve Sude Yaren Uzunçavdar altın madalya kazandı.

Krynica-Zdroj şehrindeki Krynica Zdroj Arena'da gerçekleştirilen tekvando müsabakalarının son gününde dört sporcu tatamiye çıktı.

Kadınlar +73 kiloda son dünya şampiyonu olan Nafia Kuş, Avrupa Oyunları'nda Macaristan, Bulgaristan ve Fransa'dan rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde ev sahibi Polonya'dan Aleksandra Kowalczuk ile karşılaşan Nafia, rakibini 2-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Nafia Kuş, dünya ve Avrupa şampiyonluklarına bir yenisini ekleyerek Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı.

Günün diğer altın madalya sahibi ise 73 kiloda yarışan Sude Yaren Uzunçavdar oldu. Milli sporcu Macaristan, Fransa ve Hırvatistan'dan rakiplerini mağlup ederek finalde Sırbistan'dan Nadica Bozanic ile karşılaştı. Sude Yaren, rakibini 2-0 yenerek altın madalyayı kazandı.

Erkekler +87 kiloda mücadele eden Emre Kutalmış Ateşli ise bronz madalya elde etti. Moldovalı rakibini yenerek çeyrek finale yükselen milli sporcu, Büyük Britanya'lı rakibine yenildi. Rakibinin finale çıkmasıyla repesaj hakkı kazanan Emre Kutalmış, Norveçli ve İspanyol sporcuları mağlup ederek bronz madalya aldı. Emre Kutalmış, daha önce Avrupa şampiyonluğu ve Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanmıştı ve Polonya'da da bronz madalya elde etti.

Diğer milli sporcu Enbiye Taha Biçer ise 87 kiloda çıktığı bronz madalya maçını kaybetti.

Milli tekvandocular toplamda 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak oyunları tamamladı. Türkiye, tekvandoda madalya sıralamasında 3. sırada yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087766/sude-yaren-uzuncavdar-ve-nafia-kustan-altin-madalya
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.