Erdoğan’dan Scholz’a “İsveç” uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü. Rusya’da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede İsveç’in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'la görüşmesinde İsveç’te PKK/PYD/YPG yanlılarının terör örgütlerine insan devşirme ve finans teminine devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 15:22
Erdoğan’dan Scholz’a “İsveç” uyarısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı bilgilendirmeye göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türkiye-Almanya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular da ele alındı ve bu alanlarda iş birliğinin daha da artırılması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Rusya'da Rus yönetimi ile Wagner paralı asker grubu arasında yaşanan son gelişmelerin de değerlendirildiği telefon görüşmesinde, ayrıca İsveç'in NATO üyeliği mevzusu da gündeme geldi.

13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in, terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru yönde adımlar atmakla birlikte İsveç'te bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler tertiplemeye, terör örgütlerine eleman kazandırmaya ve finans kaynağı olarak görev yapmaya devam ettiklerini ve bu durumun da Türkiye bakımından kabul edilemez olduğunu kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087989/erdogandan-scholza-isvec-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.