Erdoğan’dan ikili görüşmelere dair paylaşım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde gerçekleştirdiği ikili görüşmelerine dair paylaşımda bulundu.
Mevlüt Peker
|
11 Temmuz 2023, Salı - 21:25
Erdoğan’dan ikili görüşmelere dair paylaşım

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ilk gününde karşılıklı olarak planlanan ikili görüşmelerini tamamladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi çerçevesinde liderlerle görüşmelerine dair sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşmesine dair "Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile NATO Liderler Zirvesi'nde bir araya gelerek Türkiye-Almanya ilişkilerini konuştuk, ittifaka verdiğimiz önemi teyit ettik. Küresel istikrar ve güvenlik ortamının tesis edilmesi çabalarında Almanya ile yakın işbirliğimizi sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmelerine dair de Türkiye'nin, NATO müttefiki olduğu İtalya ile güçlü iş birliğini devam ettireceğini kaydetti.

Biden ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında yüz yüze görüştüğü ABD Başkanı Joe Biden ile neler konuşulduğuna dair sosyal medya hesaplarından bilgilendirmede bulundu.

Erdoğan paylaşımında, "Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki işbirliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089601/erdogandan-ikili-gorusmelere-dair-paylasim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.