Fransa sosyal medyaya erişimi kesebilir

Demokrasi, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğünün yılmaz savunucusu Fransa, sosyal medya ağlarına erişimi kesebilir. Macron, "Sosyal medya ağlarına yönelik yasaklara yoğunlaşmalıyız. İşler çığırından çıktığında, sosyal medya ağlarına erişimi düzenleyebilecek ya da kesebilecek konumda olmalıyız." dedi.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2023, Salı - 23:02
Fransa sosyal medyaya erişimi kesebilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya platformlarına yönelik yasaklara daha fazla odaklanılması gerektiğini belirterek, "Durumun kontrolden çıktığı durumlarda, sosyal medya erişimini düzenleyebilecek veya kesintiye uğratabilecek yetenekte olmalıyız." dedi.

Fransız medyasına göre, Macron, Nael M. adlı bir sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak başlayan gösterilerden etkilenen belediye başkanlarıyla Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

Macron, burada yaptığı açıklamada, "Sosyal medya platformlarına yönelik yasaklara odaklanmalıyız. Durumun kontrolden çıktığı durumlarda, sosyal medya erişimini düzenleyebilecek veya kesintiye uğratabilecek yetenekte olmalıyız." şeklinde konuştu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ulusal Meclis'teki bir konuşmasında, gösterilerde gözaltına alınan 4 bin kişiden yüzde 10'dan azının yabancı olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti ise, protestolar kapsamında gözaltına alınanlardan 350 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Fransa'daki Şiddetli Protestolar

    Fransız polisi, 27 Haziran'da Nanterre'de, içerisinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış ve 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü.

    Nael'in ölümüne tepki gösteren insanlar, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polis ile çatışmalara girmişti.

    Polis tarafından öldürülen memur açığa alındı ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi.

    Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon gibi birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşandı, 10 kentte ise saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2088605/fransa-sosyal-medyaya-erisimi-kesebilir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.