Ali Gaffar Okkan kimdir?

Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmış olan ve Diyarbakır halkı tarafından "Gaffar Baba" olarak bilinen Ali Gaffar Okkan kimdir? Uğradığı suikast sonucu şehit düşen emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan nereli, kim tarafından suikaste uğradı?
Suat Mutlu
|
05 Temmuz 2023, Çarşamba - 13:27
Ali Gaffar Okkan kimdir?

Ali Gaffar Okkan, 24 Şubat 1952 yılında Sakarya'da dünyaya geldi. Okkan, öğrenimini Polis Koleji ve Polis Akademisinde tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Ali Gaffar Okkan, Polis Akademisinden mezun olduktan sonra İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne Komiser yardımcısı olarak atanarak kariyerine adım atmıştır. Okkan, İzmir İl Emniyet Müdürlüğünde Komiserlik rütbesini alana kadar çeşitli görevlerde yer almış ve 1985 yılında şube müdürlüğüne terfi etmiştir. Okkan, 1986 yılında Eskişehir'e atanarak 1993 yılına kadar orada görev almıştır. Okkan, 1993 yılında 1. sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiş ve Kars İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştır.Gaffar Okkan, 1997 yılında son görev yeri olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne atanmıştır. 

Siyasi kariyeri

Ali Gaffar Okkan, 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurulduktan sonra siyasete atılmıştır. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde AK Parti'den Adana milletvekili olarak seçilmiştir.

Suikast kurbanı oldu

Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü akşam saatlerinde vali ile görüşmek üzere görev yerinden ayrıldı. Okkan, valilik binasına makam aracıyla yaklaştığı sırada kimliği tespit edilemeyen şahıslar tarafından aracı saldırıya uğradı. Gaffar Okkan ve yanındaki 5polis memuru ile açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088683/ali-gaffar-okkan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.