Ahmet Şık kimdir?

Gazeteci, yazar ve siyasetçi olan hakkında açılan davalar e yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Ahmet Şık kimdir? 2018 yılında Halkların Demokrat Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Ahmet Şık nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
05 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:47
Ahmet Şık kimdir?

Ahmet Şık, 9 Mayıs 1970 yılında Adana'da dünyaya geldi. şık, öğrenimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Ahmet Şık, kariyer hayatına lisans eğitimi sırasında staj yaptığı Milliyet gazetesi ile adım atmıştır. Daha sonrasında Şık, Cumhuriyet, Evrensel, Yeni yüzyıl gazeteleri, Nokta Dergisi ve Reuters ajansında çeşitli görevlerde bulundu. Şık, çalıştığı çeşşitli gazete ve dergilerde açmış olduğu davalar ve yazıları nedeniyle hepsinden teker teker çıkarılmıştır. 

Siyasi kariyeri

Ahmet Şık, siyasi kariyerine 2018 yılında düzenlenen seçimlerde Halkların Demokrat Partisi( HDP) İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. Fakat Şık, 2 yıl sonra 2020'de HDP'den istifa etmiştir. Daha sonra Ahmet Şık, 2021 yılında Türkiye İşçi Partisine katılarak siyasi kariyerini devam ettirmektedir. 

Eserleri

-Ergenekon'da Kim Kimdir? 

-Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu 

-000 KİTAP 

-Pusu: Devletin Yeni Sahipleri

-Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda

-İmam Ordusu

- Duvar: Sedat Peker'in İtiraf, İfşaat ve İddialarına İlişkin Türkiye İşçi Partisi Araştırma Raporu

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2088703/ahmet-sik-kimdir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.