İsveç’te terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan şahsa 4,5 yıl hapis cezası

İsveç'te mahkeme, terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan bir şahsı 4,5 yıl hapis cezasına çarptırarak sınır dışı edilmesini istedi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Temmuz 2023, Perşembe - 16:29
İsveç’te terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan şahsa 4,5 yıl hapis cezası

İsveç’te terör örgütü PKK’yı finanse etmeye teşebbüs eden şahsın yargılandığı davada karar çıktı. 

Stockholm Bölge Mahkemesinden yapılan açıklamada, 40 yaşlarındaki şahsın PKK’yı finanse etmeye teşebbüs, nitelikli gasp ve silahlanma suçlarından 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. 

Şahsın cezasını tamamladıktan sonra sınır dışı edilmesi gerektiği vurgulandı. Gasp girişiminin amacının "PKK'ya para sağlamak" olduğu aktarıldı. 

Yargıç Mans Wigen, "Bölge mahkemesi, şahsı Stockholm'de PKK'ya para ödemesi için silah zoruyla bir Kürt iş adamına şantaj yapmaya teşebbüs etmekten mahkum etti. Şantaj teşebbüsü, PKK'nın Avrupa'da yürüttüğü ve gasp yoluyla da dahil olmak üzere kapsamlı bir kaynak geliştirme programı çerçevesinde gerçekleşti" dedi.
Şahsın avukatı İlhan Aydın, müvekkilinin karara itiraz edeceğini belirtti.
Öte yandan söz konusu şahıs, Ocak ayında Stockholm'deki bir restoranın önünde silahla ateş edip tehditler savurduktan sonra tutuklanmıştı. İsveç, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında terörle mücadele yasasını sıkılaştırmıştı.

NATO üyeliği terörle mücadelesine bağlı

İsveç’i başta terör örgütü PKK üyeleri olmak üzere "teröristler" için sığınak olmakla suçlayan Türkiye, İskandinav ülkesinin NATO üyeliğini veto ediyor. Türkiye, geçtiğimiz yılın Haziran ayında İspanya'nın başkenti Madrid'deki NATO zirvesinde imzalanan memorandum çerçevesinde İsveç’in terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle etkili bir şekilde mücadele yürütmesini bekliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088851/isvecte-teror-orgutu-pkkyi-finanse-etmeye-calisan-sahsa-45-yil-hapis-cezasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.