İsveç Dışişleri Bakanı, Türkiye toplantısını değerlendirdi

NATO'daki Türkiye-Finlandiya-İsveç toplantısını değerlendiren İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Yaptığımız görüşmede ilerleme sağlandığını düşünüyorum" dedi.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2023, Perşembe - 19:18
İsveç Dışişleri Bakanı, Türkiye toplantısını değerlendirdi

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetlerinin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ev sahipliğinde gerçekleşen toplantısında ilerleme kaydedildiğini düşündüğünü ifade etti.

Billström, NATO üyeliği için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 28 Haziran 2022 tarihinde imzalanan Üçlü Muhtıra'da belirlenen Daimi Ortak Mekanizma'nın NATO karargahında Brüksel'de düzenlenen 5. toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

"Yaptığımız görüşmede ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum." şeklinde konuşan Billström, NATO üyeliği için çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini ifade etti.

Billström, 11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius'ta gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi'ne değinerek, "Önümüzdeki hafta olumlu bir karar almayı umuyoruz, ancak bu tamamen Türkiye'ye ait bir karardır." dedi.

Ayrıca Billström, bugün Stockholm Bölge Mahkemesi'nin terör örgütü PKK/YPG üyesine haraç toplamaktan ceza verdiğini hatırlatarak, "Ülkemizde terör örgütü PKK/YPG adına haraç toplayan 40 yaşındaki bir kişi, 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezasını tamamladıktan sonra sınır dışı edilecek. Bu tarihi bir karardır. PKK'ya yönelik kaygılarımızı ciddiye aldığımızın bir kanıtıdır." şeklinde değerlendirmede bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088867/isvec-disisleri-bakani-turkiye-toplantisini-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.