Lukaşenko: Müslümanlara karşı saldırganlık aptallık

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, "Müslümanlara karşı saldırganlık aptallık" dedi.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2023, Perşembe - 20:57
Lukaşenko: Müslümanlara karşı saldırganlık aptallık

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin olarak Müslümanlara karşı saldırganlığın "aptallık" olduğunu belirtti.

Lukaşenko, Minsk'teki bir basın toplantısında ulusal ve uluslararası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransız polisinin 27 Haziran'da Nanterre'de bir araca ateş açarak 17 yaşındaki bir genci öldürmesinin ardından ülke genelinde başlayan protesto gösterilerini değerlendiren Lukaşenko, "Avrupa'da iç savaşın yaşanabileceğini dışlamıyorum. Ancak Avrupa'da böyle bir durumu istemiyorum. Ancak onlar (Avrupalılar) bir çatışma yolunda ilerliyorlar. Durum, Fransa'dakinden daha da kötü olabilir. Fransa'da, yönetim daha esnek olsaydı, bu olaylar daha kolay kontrol altına alınabilirdi. Eğer suçluysanız, insanlarla konuşmanız gerekir. Fransa'da olanlarda yönetimin de sorumluluğu vardır." şeklinde konuştu.

Lukaşenko, İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak kökenli Salwan Momika adlı kişinin Kur'an-ı Kerim'i yakmasına da değinerek, "Müslümanlara karşı saldırganlık aptallıktır. Bu tür olaylar yetkililerin gözetiminde neden gerçekleşsin ki? İsveç yönetimi bunu durduramaz mıydı? Durdurabilirdi. Ancak onlar, bunun yasal olduğunu söylediler. Bu yüzden, iç savaşa yol açabilecek sorunlar yaratmaya gerek yok." dedi.

Aleksandr Lukaşenko, Rusya'dan Belarus'a nükleer füze başlıklarının getirildiği bilgisini paylaşarak, "Bu başlıklar sıkı bir şekilde korunmaktadır. Bunları kara yoluyla getirmedik. Bunu ABD, Almanya ve İngiltere'nin dış istihbarat teşkilatı MI6 bilemedi." ifadelerini kullandı.

Lukaşenko, bu başlıkların güvenliğini sağladıklarını ve Rusya ile birlikte koruma altına aldıklarını belirtti.

Belarus'taki nükleer silahların savunma amaçlı olduğunu dile getiren Lukaşenko, Ukrayna konusuna da değindi. Lukaşenko, Ukrayna'nın 11 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesi öncesinde kendi gücünü göstermeye çalıştığını ve bunun tehlikeli olduğunu ifade etti.

Ukrayna'nın savaş yeteneğini kaybedeceğini ve Rusya'nın karşısında kendilerini savunması için hiçbir şeyi kalmayacağını belirten Lukaşenko, “Ukrayna, Karadeniz'den ve en değerli topraklarından mahrum kalacak. Buna odaklanılması gerekiyor. Ukrayna'nın güneyine yönelik Transdinyester'e kadar saldırı onlar için tehlikeli olacak. Sonunda Ukrayna devleti ile ilgili sorun çözülecek." diye konuştu.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna hususunda anlaşmak için hala fırsat olduğundan emin olduğunun altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088875/lukasenko-muslumanlara-karsi-saldirganlik-aptallik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.