Pakistan'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına protesto

Pakistan’da Cemaat-i İslami Partisi’nin başkan yardımcılığını yapan Mian Muhammed Aslam, İsveç’le diplomatik ilişkilerin kesilmesini ve İsveç'in İslamabad Büyükelçiliğinin kapatılmasını istedi.
Mevlüt Peker
|
03 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:01
Pakistan'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına protesto

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma olayı Pakistan'ın başkenti İslamabad'da protesto edildi.

Cemaat-i İslami Partisi, İslamabad'da İsveç'te gerçekleşen Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna karşı bir protesto yürüyüşü düzenledi.

Göstericiler İslamabad'ın F-6 bölgesinde toplandı ve İsveç'in İslamabad Büyükelçiliği yakınına kadar yürüdü.

Polis, güvenlik önlemi alarak göstericilere büyükelçilik önüne geçiş izni vermedi.

Protestocular, İsveç'in İslamabad Büyükelçiliği yaklaşık 500 metre mesafede durduruldu ve burada Stockholm yönetimi aleyhine sloganlar attı ve İsveç mallarının boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Cemaat-i İslami Partisi Başkan Yardımcısı Mian Muhammed Aslam, burada yaptığı konuşmada İsveç'in İslamabad Büyükelçiliği'nin kapatılmasını ve diplomatik ilişkilerin kesilmesini talep etti.

Aslam, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki göstererek, İslam ülkelerinin bu saygısızlığa karşı somut adımlar atmasını istedi.

28 Haziran'da Stockholm Camisi önünde Irak asıllı Salwan Momika tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim yakma eylemi, Türkiye, Irak, Pakistan, Endonezya ve Afganistan başta olmak üzere İslam ülkeleri, ABD ve Rusya dahil birçok ülkenin tepkisine neden oldu.

İsveç hükümeti de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Tepkilerin ardından İsveç polisi, Kur'an-ı Kerim yakma eylemini gerçekleştiren Momika hakkında "halkı tahrik" suçlamasıyla şikayette bulunduklarını açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088434/pakistanda-isvecte-kuran-i-kerimin-yakilmasina-protesto
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.