Pakistan’da İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması protesto edildi

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik aşağılık saldırı Pakistan’da binlerce Pakistanlının katılımıyla protesto edildi.
Mevlüt Peker
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 20:25
Pakistan’da İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması protesto edildi

Pakistan'ın Karaçi eyaletinde halk, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İsveç'in başkenti Stockholm'de bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı tepki gösterdi.

Farklı kesimlerden gelen yüzlerce kişi, "Kutsal Kur'an-ı Kerim Günü" adı altında Kur'an-ı Kerim'e olan saygılarını göstermek için bir araya geldi.

Pankartlarla yürüyüş yapan Pakistanlılar, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı protesto etti. Pakistan bayrağı taşıyan göstericiler, İsveç hükümetine tepki göstererek bu eylemi kınadı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'in şeref bayrağını dalgalandıracak ve bu protestoları kaydedecek. Kur'an bizim kalbimizde. Kur'an-ı Kerim bizim için sadece bir kitap değil, aynı zamanda bir yaşam rehberidir." ifadelerini kullandı.

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı

İsveç'te 28 Haziran'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Salvan Momika adlı Iraklı bir göçmen, Stockholm'deki bir cami önünde polis gözetiminde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti. Bu olay, dünya genelindeki Müslüman ülkelerden büyük tepki çekmişti.

İslam İşbirliği Teşkilatı, geçtiğimiz Pazartesi günü Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde toplanarak İsveç ve Avrupa Birliği Komisyonu'nu bu suç eyleminin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri alması konusunda uyarıda bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089039/pakistanda-isvecte-kuran-i-kerim-yakilmasi-protesto-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.