Devlet Bahçeli Millet Bahçesi açılışa gün sayıyor

Van ilinin Erciş ilçesinde yapımı süren Devlet Bahçeli Millet Bahçesi açılışa gün sayıyor.
Mevlüt Peker
|
09 Temmuz 2023, Pazar - 20:18
Devlet Bahçeli Millet Bahçesi açılışa gün sayıyor

Yapımına başlandığı günden bu tarafa hummalı çalışma yürütülen Devlet Bahçeli Millet Bahçesi’nde sona iyice yaklaşıldı.

Van Gölü’nün benzersiz manzarasına hakim olan ve yaklaşık 40.000 metrekare alanı bulunan Devlet Bahçeli Millet Bahçesi; bisiklet yolu, yaya yolu, koşu alanları, futbol, voleybol, tenis kortu, kamelyalar, kaykay, çocuk oyun alanları, çocuk araç kullanma alanları ile vatandaşa hizmet verecek.

5 giriş kapısı olan Devlet Bahçeli Millet Bahçesinde Türk devletlerinin bayraklarının yanı sıra tarihte kurulan 16 büyük Türk devletinin de bayrakları yer alıyor.

Ayrıca Devlet Bahçeli Millet Bahçesinde Türk siyaset tarihine damga vurmuş bazı önemli siyaset ve devlet adamlarının fotoğrafları ve kısa biyografileri de bulunuyor.

İşte devlet ve siyaset adamları için oluşturulan kısa biyografiler:

ŞEHİT BAŞBAKAN

ALİ ADNAN MENDERES (1899-1961)

Ezanı 18 yıl sonra aslına çeviren adam!

“Küskün değilim, kırgın değilim

Diktatör olmadığımı dikta rejimine

Gitmek istediğimi savunun.”

Menderes 1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığını yapmış, istiklal madalyası sahibi Türk siyasetçi, devlet adamı ve hukukçudur. Demokrat Parti kurucuları arasında yer almıştır. Menderes 27 Mayıs askeri darbesinin ardından,17 eylül 1961 yılında asılarak idam edilir. Türk tarihinde idam edilen ilk ve tek Başbakan Menderes’tir.

8. CUMHURBAŞKANIMIZ

TURGUT ÖZAL (1927-1993)

Turgut Özal, 13 Ekim 1927 tarihinde Malatya'da doğdu.

1980 ile 1990'lı yıllara teknisyen ve siyasetçi olarak damgasını vuran isim hiç şüphe yok ki Turgut Özal'dır. Özal, iflas noktasına gelmiş Türk ekonomisini kurtarma operasyonu kabul edilecek "24 Ocak 1980 Ekonomik İstikrar Tedbirleri"nin mimarıydı. Başbakanlık Müsteşarı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Vekili olarak, o güne kadar hiçkimseye verilmeyen yetkilerle donatılmıştı. Hiç şüphe yok ki 24 Ocak kararları Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur.

Devlet ve millet adamı, ekonomik ve sosyal dönüşümün mimarı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal 17 Nisan 1993 günü geçirdiği bir rahatsızlık sonucu görevi sırasında vefat etti.

MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN KURUCU LİDERİ

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN (1926-2011)

54.Hükümeti Başbakanı Erbakan, dış politikada G-7'lere karşı gelişmekte olan Müslüman ülkeleri bir araya getirmek için D-8'leri kurdu.

"Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir dünya" idealleriyle Türk siyasetine yeni bir anlayış getiren Erbakan, siyasi hayatı boyunca Türkiye öncülüğünde adil bir dünyanın kurulacağına inanarak çalıştı.

Dünya gündemi ile Türk siyasal hayatına, sağ ve sol çizginin dışında "Milli Görüş" kavramını taşıyarak İslam dünyasında siyasi bir uyanışa vesile olan Erbakan, hak ve adalete inanan tüm Müslümanların birleşmesi gerektiğini savundu. Refah partisinin kurucusudur.

Bu dönem Kıbrıs sorunu gündeme geldi ve ülkedeki sorunlardan çok adadaki gelişmeler üzerine strateji yürütülmeye başlandı.

Ada'ya 20 Temmuz 1974'te düzenlenen barış harekatını güçlü bir şekilde savunan Erbakan'ın ismi bu dönemde "Mücahit" sıfatıyla birlikte kullanılmaya başlandı.

Erbakan, 1 Mart 2011'de vasiyeti üzerine devlet töreniyle değil, İstanbul Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından milyonlar tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ (1917-1997)

Ülkücü Hareketin lideri Alparslan Türkeş, Başbakan Yardımcılığı dahil devletin önemli kademelerinde görev üstlenen, MHP'nin kurucu Genel Başkanıdır.

Türkeş, MHP'nin yanı Sıra Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet İstatistik Enstitüsü, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü gibi kurum ve kuruluşların hayata geçirilmesine de öncülük etti.

ŞEHİT LİDER

MUHSİN YAZICIOĞLU (1954-2009)

“Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam!”

31 Aralık'ta Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyünde dünyaya geldi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev aldı. Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Ülkücü Gençlik Derneğinin Kurucu Genel Başkanı oldu.

Daha sonra Sivas Milletvekili seçildi.

Daha sonra kurucu genel başkanı olduğu Büyük Birlik Partisi’ni (BBP) kurdu.

Seçim çalışmaları için kiralanan helikopterin Kahramanmaraş'ta düşmesi sonucu 25 Mart'ta hayatını kaybetti.

Vasiyeti üzerine Ankara'daki Taceddin Dergâhı’na defnedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089287/devlet-bahceli-millet-bahcesi-acilisa-gun-sayiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.