İki bakan, selin vurduğu Bartın’a gidiyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sel felaketinden olumsuz etkilenen Bartın'a gidiyor.
Mevlüt Peker
|
09 Temmuz 2023, Pazar - 21:13
İki bakan, selin vurduğu Bartın’a gidiyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sel felaketinden etkilenen Bartın'a incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket etti.

Bakan Yerlikaya, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın'a doğru kara yoluyla hareket ettiklerini belirtti.

Yerlikaya, sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yağışların yarın sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini belirterek, vatandaşlara temkinli olmaları ve uyarılara dikkat etmeleri çağrısında bulundu. Yerlikaya, paylaşımında kurtarma çalışmalarına ait görüntülere de yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bartın ve çevre illerde yaşanan sel felaketi nedeniyle hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte bölgeye hareket halinde olduklarını ve AFAD koordinasyonunda tüm birimleri seferber ettiklerini belirtti. Ayrıca, mahsur kalan vatandaşlar için havadan ve karadan müdahalelerin devam ettiğini ve devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu vurguladı. Tunç, paylaşımında, Allah'ın memleketi her türlü afetten korumasını diledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089291/iki-bakan-selin-vurdugu-bartina-gidiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.