HÜDA-PAR’a saldırı! Saldırgan yakalandı

HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ile İl Sekreteri Sacit Pişgin’e il binasında düzenlenen saldırı ile ilgili bir kişi yakalandı.
Mevlüt Peker
|
22 Temmuz 2023, Cumartesi - 20:33
HÜDA-PAR’a saldırı! Saldırgan yakalandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, HÜDA PAR Adana İl Binasında düzenlenen bıçaklı saldırıyı kınayarak, saldırı ile ilgili gerekli adli soruşturmanın başlatıldığını ve bir şahsın gözaltına alındığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Sn. Salih Demir ve İl Sekreteri Sn. Sacit Pişgin'e İl Binasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucu hayatını kaybeden Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet, tedavisi devam eden Salih Demir'e Allah'tan acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli soruşturma başlatılmış olup bir şahıs gözaltına alınmıştır. Menfur saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturma devam etmektedir. Merhumun ailesine ve HÜDA PAR teşkilatına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Ali Yerlikaya: Saldırgan yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına A.S. isimli şahıs tarafından bıçaklı bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Sayın Salih Demir’e acil şifalar, saldırıda hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir” bilgilendirmesinde bulundu.

Adana Valiliğinden açıklama

HÜDA PAR İl Başkanlığına yönelik bıçaklı saldırı ile ilgili açıklamada bulunan Adana Valiliği, "Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında bazı il yöneticilerine A.S. isimli bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir yaralanmış olup hastanede tedavisi devam etmektedir. İl Sekreteri Sacit Pişgin ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren Adana 1951 doğumlu A.S. güvenlik güçlerimizce gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Meydana gelen bu elim olaydan dolayı üzüntümüzü paylaşıyor, hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı, yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir’e de acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten kınama

AK Parti Sözcü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı ve başsağlığı dileğinde bulundu. Sözcü Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı: “HÜDAPAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin’i hedef alan vahşi saldırıyı lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden Sacit Pişgin’e Yüce Allah’tan rahmet, yaralı Salih Demir’e acil şifalar diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz faili derhal yakalamış olup tahkikatı derinlemesine yürütmektedir. Siyaseti hedef alan şiddetin üzerine gidilecek; hadise her yönüyle aydınlatılacaktır. HÜDAPAR camiasına taziyelerimizi iletiyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091149/huda-para-saldiri-saldirgan-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.