Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI'yı tanıttı

SpaceX ve Tesla'nın CEO’su (Üst Yöneticisi) Elon Musk, hayata geçirdiği yeni yapay zeka şirketi xAI'yı takdim etti.
Mevlüt Peker
|
12 Temmuz 2023, Çarşamba - 22:15
Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI'yı tanıttı

Yapılan açıklamada, şirketin internet sitesi üzerinden xAI'nın "evrenin gerçek doğasını anlama" amacını taşıdığı ifade edildi. Şirketin Twitter hesabının ise @xai olduğu belirtildi.

Açıklamada, xAI ekibinin Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk tarafından yönetildiği ve ekibin önceki deneyimlerinin DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesi gibi önemli kurumlarda olduğu kaydedildi.

xAI'nın, yapay zeka alanında yaygın kullanılan yöntemlere katkı sağladığı, yenilikçi tekniklerle analizler sunarak sektöre yeni bir soluk getirdiği ve önemli buluşların geliştirilmesine liderlik ettiği belirtildi.

xAI'nın X Corp'tan ayrı bir şirket olduğu, ancak misyonunu ilerletmek için X (Twitter), Tesla ve diğer şirketlerle yakın bir işbirliği içinde olacağı ifade edildi.

Elon Musk, mart ayında, yapay zeka robotlarının ileri seviye geliştirilmesine ara verilmesini ve güvenlik protokollerinin oluşturulmasını talep eden açık mektubu imzalayan binlerce kişi arasında yer almıştı.

Musk, ayrıca nisan ayında Microsoft ve Google'ın yapay zeka sohbet robotlarına meydan okumak amacıyla "TruthGPT" adını verdiği bir platform başlatacağını duyurmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089777/elon-musk-yapay-zeka-sirketi-xaiyi-tanitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.