CHP değişim tartışmalarında yeni model

Gazeteci Murat Yetkin, CHP'de değişim hareketinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden "Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül modeli"nin konuşulduğunu yazdı.
Ankara Masası
|
13 Temmuz 2023, Perşembe - 12:28
CHP değişim tartışmalarında yeni model

Mayıs seçimlerinde alınan sonuçların ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) değişim tartışmaları başladı.

Değişim hareketinin fitilini ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı  Ekrem İmamoğlu ateşledi. İmamoğlu'na daha sonra CHP Grup Başkanı Özgür Özel katılarak sorumluluk almaktan kaçınmayacağı ifade etti.

CHP'den 'değişim' tartışmaları devam ederken,  Gazeteci, yazar Murat Yetkin dikkat çeken bir yazı yayımladı.

Yetkin, CHP'de, değişim isteyen baş aktörlerden olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden "Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül modeli"nin konuşulduğunu yazdı.

Özgür Özel karşı çıktı

Yetkin, yazısında İmamoğlu'nun yine İBB Başkanı adayı olmasının beklendiğini belirterek, "Peki CHP ola ki yeniden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere eldeki büyükşehir belediye başkanlıklarını AK Parti’ye kaptırmadı, o zaman İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ne olacak?" sorusuna "Erdoğan-Gül modeli tartışması" üzerinden yanıt verdi: 

"Bu modeli öne sürenler, İmamoğlu’nun İBB’ye aday olup yeniden seçilmesi, İmamoğlu’nun da desteğini Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu’nun yerine geçmesinden yana kullanabileceği iddiasında. Muhalifler arasında, Erdoğan-Gül modelini hararetle savunanlar var. Öte yandan Özgür Özel’in özellikle de Erdoğan-Gül benzetmesine karşı çıktığı, modele çok sıcak bakmadığı da biliniyor. Daha işin başında sağlam bir zeminde görünmüyor bu model." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089865/chp-degisim-tartismalarinda-yeni-model
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.