Muhalefetten iktidara akaryakıtta ÖTV zammı tepkisi

Akaryakıta gelen ÖTV zammıyla birlikte benzinin litresi 35 TL'ye yaklaştı. Zamlara muhalefet partileri sert tepki gösterdi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Temmuz 2023, Pazar - 15:48
Muhalefetten iktidara akaryakıtta ÖTV zammı tepkisi

KDV’ye gelen artışlar raflara yansıdı.

Bunu hemen ÖTV artışı izledi.

Akaryakıt ve doğalgazda ÖTV oranları yükseldi.

Benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL'ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL'ye yükseldi. ÖTV artışının ardından motorinin litresi 33 lirayı geçerken benzinin litre fiyatı 35 liraya dayandı.

Muhalefet partileri bu artışlara tepki gösterdi.

Bu tepkiler şöyle:

“Cefayı bal eylemek millete, sefasını sürmekse saray ve şürekâsına”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Geçtiğimiz hafta yapılan zamlarla, yeni maaşlar daha yatmadan erimişti. Dün gece itibariyle, eski maaşları da yemeye başladılar. Peki iktidarın şatafatlı hayatında bir değişim var mı? Yok! Cefayı bal eylemek millete, sefasını sürmekse saray ve şürekâsına…”

“Domino etkisiyle yeni zamlara ve enflasyona yol açacak”

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Geçtiğimiz haftalarda motorlu taşıtlar vergisini bu yıl içinde ikinci kez alınmasına ilişkin karara imza atan iktidar; şimdi de tüm sektörlerde doğal bir girdi olan akaryakıtın pompa fiyatını 6 lira birden yükselterek iğneden ipliğe bütün ürünlere yeni zamların domino etkisiyle yapılmasının da önünü açmıştır.

Akaryakıttaki bu fahiş zam; hem üretim hem de nakliye maliyetlerini artıracağı için; vatandaşlarımız bu zamdan hem doğrudan hem de çarşı, pazar ve raf fiyatlarındaki artışla dolaylı olarak etkilenecek. ÖTV artışı aynı zamanda tüm sektörlerde üretim maliyetlerini yükselteceği için enflasyonun da artmasına neden olacaktır.

“Çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor”

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: “Sarayın rasyonel politika dediği, zulüm çıktı. Erdoğan ÖTV’yi artırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullanırken ne izan ne de insaf dinledi. Bu, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha azacak. Çakma ekonomist millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor.”

“Fakirleşme ve yoksulluk artacak”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: “

“Bu zamlar bütün ürünlere yansıyacak. Fakirleşme ve yoksulluk artacak. Ancak Saray'ın itibar harcamalarında azalma olmayacak. Sarayzadelerin gelirlerinde azalma olmayacak. 5'li çetenin vergi afları devam edecek. İhale almaya devam edecekler. Türk Milleti'ne ait son zenginlikler satılacak. Göçler artarak devam edecek.

Bütün bunlar olurken bazı çevreler kaçaklar/sığınmacılara yani işgalcilere karşı demokratik tepkinin durması için provokasyon arayışları içinde. Türkiye'nin 13 milyon işgalcinin geri dönmesine ihtiyacı var. Kendi dillerinde okuma yazma bilmeyen cahil işgalcileri geri yollayıp doktorlarımızı ve yazılımcılarımızı Türkiye'ye geri getirmeliyiz. Yeni göçleri engellemek için sınırlarımızda mayın-ileri teknoloji ile Anadolu Kalesini inşa etmeliyiz. Sahte itibar harcamalarını durdurup tasarrufa başlamalıyız.

Kalitesiz ucuz işgücü ile fason mallar üreten değil kaliteli iş gücü ile yüksek teknoloji üreten bir ekonomi oluşturmalıyız. Son 20 yılda Türk halkından çalınanları Türk halkına iade edecek kararları almalıyız. Uyuşturucu baronlarını ülkemizden temizlemeli, İstanbul'u hızla depreme hazırlamalıyız. Bunları yapabilecek Zafer Partisi'dir. Zafer Partili olmakta geciktiğiniz her gün ülkemiz bir adım daha felakete yaklaşıyor. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet!”

“Yazıklar olsun”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Bu asil milletin kahramanlık destanı yazdığı günün gecesinde salalar okunurken iktidarın milletimize reva gördüğü bu zam kabul edilemez, yazıklar olsun.”

“Erdoğan sebep, hayat pahalılığı sonuç”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

“Erdoğan akaryakıt ÖTV‘sini artırarak hatalarının bedelini yine milletimize ödetiyor. Kronik enflasyon dönemini bitirmek yerine vatandaşın nefesini kesiyor. İki gün önce “Üzülerek söylüyorum ki yılın en düşük enflasyonu bugün yaşanıyor” demiştim. Bu vergi artışlarından sonra iğneden ipliğe her şeye zam gelecek, enflasyon daha da tırmanacak. Bugün market etiketlerinde, dükkan vitrinlerinde, benzinci tabelalarında Türkiye’nin çok kötü yönetildiği yazıyor. Bir kere daha altını çiziyorum: Erdoğan sebep, hayat pahalılığı sonuç.

"Sela ile zamları dinledik, yazıklar olsun"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt:

“Gabar’da Petrol bulduk. Karadeniz'de DOĞALGAZ çıkarttık. DOĞALGAZ bedava diye bağırdık. Dolar düştü halay çektik. Emekliyi perişan ettik. Millet İttifakını ezdik geçtik. %52 ile çılgınca sevindik dediniz. Zam geldi birlikte ezildik. Sela ile zamları dinledik. YAZIKLAR OLSUN.

DOĞALGAZ bedavaa bedavaa diye bağıran SOYTARI.. Doğalgazdaki KDV oranı %20 olmuştu. Konutlarda kullanılan doğalgaz ÖTV oranı da üç katına çıkartılmıştır. Ses versene bedavacı. Hani DOĞALGAZ bedavaydı? YALANCI,UTANMAZLAR. SES VERİN.Önce Milleti kandırdınız,Sonra gelsin zamlar”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090306/muhalefetten-iktidara-akaryakitta-otv-zammi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.