Hatay Belen yangınında bir kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay ilinin Belen ilçesindeki orman yangını ile ilgili olarak gözaltına alınan 2 şahıstan birinin tutuklandığı bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
17 Temmuz 2023, Pazartesi - 21:25
Hatay Belen yangınında bir kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangına sebep olduğu tespit edilen iki kişiden birinin tutuklandığını açıkladı. Yerlikaya, "Ekiplerimiz, dünkü yangınların 5'inin sebebini ortaya çıkardı. Birisi trafo patlamasından, ikisi doğal nedenlerden kaynaklanırken, diğer ikisi ise kazaen meydana geldi." dedi.

Yenice ilçesinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Karabük'e gelen Bakan Yerlikaya, Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç tarafından karşılandı. Yerlikaya, Kayadibi köyünde vatandaşlarla sohbet etti ve Şeker Kanyonu'nda selin neden olduğu zararlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Karabük Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Valilik binasına geçen Yerlikaya, Gürel ve diğer yetkililerle değerlendirme toplantısı yaptı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerlikaya, sıcak hava koşullarının ve insan faktörünün orman yangınlarını davet ettiğini belirtti.

Yerlikaya, Bakanlık olarak Hatay, Mersin ve Çanakkale'de dün çıkan yangınların sebeplerini araştırdıklarını ifade ederek, "Ekiplerimiz, dünkü yangınların 5'inin sebebini ortaya çıkardı. Bir tanesi trafo patlamasından, ikisi doğal nedenlere bağlı olarak çıktı ve diğer ikisi ise kazaen gerçekleşti." şeklinde konuştu.

Hatay'ın Belen ilçesinde bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu çıkan yangınla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Bakan Yerlikaya, bu kişilerden birinin tutuklandığını, diğerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını bildirdi.

Mersin Gülnar'da, çocukların ateşle oynaması sonucu köy içerisindeki bir evin bahçesinde çıkan yangının, kazaen orman yangınına dönüştüğünü belirten Yerlikaya, "Bugün Çanakkale'deki yangının kontrol altına alınması bizi umutlandırmıştı. Ancak rüzgarın hızının aniden saatte 70 kilometreye çıkması yangını daha da vahim bir noktaya taşıdı." şeklinde konuştu.

Yerlikaya, tüm yetkililerin sahada olduğunu ve kurumların yangın söndürme ekipleriyle büyük bir gayretle çalıştığını ifade ederek, aktif orman yangınlarının Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı'da devam ettiğini ve İçişleri ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının yangınlarla mücadele noktasında çaba gösterdiğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090458/hatay-belen-yangininda-bir-kisi-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.