Erdoğan’a Suudi Arabistan’da resmi törenle karşılama!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da resmi törenle karşılandı.
Mevlüt Peker
|
17 Temmuz 2023, Pazartesi - 22:54
Erdoğan’a Suudi Arabistan’da resmi törenle karşılama!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından resmi törenle karşılandı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Al Salam Sarayı'na gelişi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı makam aracından inerken karşıladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın tören alanındaki yerlerini alması sonrası Türkiye ile Suudi Arabistan’ın milli marşları çalındı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile birlikte tören kıtasını denetleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askerleri selamladı. Türkiye ve Suudi Arabistan heyetlerinin takdimi sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman heyetler arası görüşmeye geçti.

Törende Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Zafer Sırakaya, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi tören sonrası heyetler arası görüşmeye birlikte başkanlık ettiği Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile ikili görüşme yaptı.

Basına kapalı yapılan ikili görüşmede, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bütün boyutlarıyla gözden geçirildi, yatırım ve ekonomi alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut iş birliğinin daha da ileriye taşınması için yapılması gereken çalışmalar ele alındı.


Görüşme sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onuruna akşam yemeği verilecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretinin ardından ikinci durak olarak Katar’a hareket edecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090466/erdogana-suudi-arabistanda-resmi-torenle-karsilama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.