Hükümlülerle ilgili yasal düzenleme uygulanmaya başlıyor

Koronavirüs salgını sonrası Covid-19 izni verilen hükümlülerin cezaevine dönmemesi için kabul edilen kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Hükümlüler için süreç 20 Temmuz'da başlayacak.
Onur Çetinkaya
|
18 Temmuz 2023, Salı - 11:37
Hükümlülerle ilgili yasal düzenleme uygulanmaya başlıyor

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yasa kapsamında izinden dönecek hükümlülerle hakkında denetimli serbestlik kararı verilecek hükümlülere ilişkin hususları açıkladı.

31 Temmuz itibarıyla Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan süre denetimli serbestlik altında infaz edilecek.

Genel Müdürlüğün hazırladığı duyuruya göre, Kovid-19 izninde bulunan hükümlüler, infaz durumlarını 20 Temmuz'dan itibaren e-Devlet'teki Adalet Bakanlığının "Hükümlü İnfaz Bilgileri Sorgulama" ekranından öğrenebilecek. Ayrıca, hükümlülerin UYAP sistemine kayıtlı telefon numaralarına infaz durumu ile ilgili SMS gönderilecek.

Ayrıca e-Devlet'teki sorgulama ekranından ve SMS'le, açık cezaevlerine dönmeleri gerekenlere de bildirimde bulunulacak. Bu durumda olanlar 1-15 Ağustos arasında infaz işlemlerinin yürütüldüğü cezaevlerine geri dönmek zorunda olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090512/hukumlulerle-ilgili-yasal-duzenleme-uygulanmaya-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.