ABD'den akıllı cihazlara “Siber Güvenlik Etiketleme”

Amerikan yönetimi; Google, Amazon, Logitech, Samsung Electronics, LG Electronics ABD ve Best Buy gibi teknoloji devleriyle siber saldırılara karşı daha güvenli akıllı cihazların işaretlenmesine yönelik “Siber Güvenlik Etiketleme Programı”nı tanıttı.
Mevlüt Peker
|
18 Temmuz 2023, Salı - 17:54
ABD'den akıllı cihazlara “Siber Güvenlik Etiketleme”

Beyaz Saray, Amerikalı tüketicilerin daha güvenli ve siber saldırılara karşı daha az savunmasız olan akıllı cihazları daha kolay seçmelerine yardımcı olacak yeni bir programın detaylarını açıkladı.

Açıklamada, buzdolapları, mikrodalgalar, televizyonlar, iklim kontrol sistemleri, fitness cihazları gibi yaygın kullanılan akıllı cihazlarda siber güvenlik düzeyini yükseltecek ABD Siber Güven İşareti'nin (US Cyber Trust Mark) hayata geçirileceği belirtildi.

Birçok büyük elektronik, cihaz ve tüketici ürünü üreticisi, perakendecisi ve ticari birliklerin sattıkları ürünler için siber güvenliği artırmayı taahhüt ettikleri ifade edilen açıklamada, Amazon, Best Buy, Google, LG Electronics ABD, Logitech ve Samsung Electronics gibi destekleyici üreticiler ve perakendecilerin bulunduğu kaydedildi.

Program kapsamında tüketiciler, belirlenmiş siber güvenlik kriterlerini karşılayan ürünlerde ABD Siber Güven İşareti şeklinde bir kalkan logosu görecek.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Federal İletişim Komisyonu'nun (FCC) 2024'te faaliyete geçmesi planlanan Siber Güvenlik Etiketleme Programı'nın kullanıma sunulması öncesinde kamuoyu görüşü alınacağı belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090555/abdden-akilli-cihazlara-siber-guvenlik-etiketleme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.