İYİ Parti’den “yerel seçimlerde iş birliği” açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde "iş birliği" iddiaları üzerine açıklama yaptı.
Mevlüt Peker
|
19 Temmuz 2023, Çarşamba - 18:50
İYİ Parti’den “yerel seçimlerde iş birliği” açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından genel merkezde basın toplantısı düzenledi.

Zorlu, GİK toplantısında genel seçim sonuçlarına yönelik muhasebenin sürdüğünü ve bu konudaki eksiklerin incelendiğini açıkladı. Ayrıca, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinde izlenecek stratejiyle ilgili değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin son dönemdeki vergi artışları ve zamlarla ağır ekonomik koşullar altında olduğunu savunan Zorlu, siyasi iktidarın seçimlerden önce vaatlerle oy istediğini, ancak seçimlerden sonra adı konulmamış bir IMF programını uygulamaya başladığını vurguladı. AKP iktidarının IMF'yi göndermekle övündüğünü ancak şimdi ağır karar ve politikaları hayata geçirdiğini ifade etti.

Zorlu, iktidarın "Nasıl olsa millet yetki verdi" diyerek sürekli zam yaptığını ve son olarak 15 Temmuz gecesi akaryakıta yapılan ÖTV artışı ile refahın ve adaletin selasının okutulduğunu dile getirdi. Bu düzenlemeyle bir gecede benzine ve mazota 6 lira zam geldiğini belirterek, akaryakıt zamlarının ülke genelinde her şeye zam geleceğinin bir işareti olduğunu söyledi.

Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünün kutlandığını ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın daveti üzerine Genel Başkan Yardımcısı Naci Cinisli ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gideceklerini açıkladı. Kıbrıs Türklüğünün geleceği açısından tanınma meselesinde kritik bir aşamada olduklarını belirterek, Türkiye'nin, Türk Devletler Teşkilatı ve İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkeler nezdinde girişimlerini arttırması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Azerbaycan'ın Kuzey Kıbrıs'ı tanımasının, bu süreçte çok daha etkili ve hızlı sonuçlar alınmasına yardımcı olabileceğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Akşener’i neden ziyaret etti?

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

“İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile iş birliği yapacağı yönünde iddialar var” hatırlatmasında bulunulması üzerine İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, "Sayın Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaretin amacı, Genel Başkanımızın kurultayımızda yeniden seçilmesi ile ilgili bir tebrik ve nezaket ziyaretiydi. Görüşmede ne yaklaşan yerel seçimler ne de iddialara ilişkin değerlendirme olmuştur. Sayın Davutoğlu da ziyaret etmişti. Bunun da içeriği bundan ibarettir." karşılığını verdi.

Yerel seçimlerle ilgili bir diğer soruya ise İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, şu cevabı verdi:

"Şimdi biz, önümüzdeki süreçte yetkili kurullarımızla yaklaşan mahalli idareler seçimlerinde nasıl bir strateji izleyeceğimizi değerlendiriyoruz. Genel Başkanımız, odak grup çalışmaları yapıyor. Yani milletvekillerimizden, teşkilat mensuplarımızdan, il başkanlarımızdan zaman zaman onların görüşlerine başvurmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bölgelere de gitmeye başlayacak Genel Başkanımız. Bizim için esas olan İYİ Parti'yi birinci parti yapmaktır. Hedefimiz, kendi kadrolarımızla, kuruluş felsefemizin bir gereği olarak milletimizin karşına çıkıp bu rekabette yer alabilmektir. Seçim işbirliği farklı bir tartışma, farklı bir boyut. Bu da yeri geldiğinde böyle bir gerekçe oluştuğunda yetkili kurullarımızca irdelenir, olup olmayacağına karar verilir."

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, İYİ Parti’nin yerel seçimlere müstakil olarak gideceği yönünde yapılan yorumlarla ilgili olarak ise, "İttifak ve işbirliği olunca İYİ Parti'ye yönelen bu sorular, Cumhur İttifakı'nın üyelerine neden yönlendirilmiyor?" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090721/iyi-partiden-yerel-secimlerde-is-birligi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.