İİT, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırıyı kınadı

İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı), Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in ayaklar altına alınıp hakaret edilmesine tepki gösterdi.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 00:38
İİT, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırıyı kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, yaptığı yazılı açıklamada, İsveç'te gerçekleşen provokatif eylemi kınadı ve bu tür aşağılık eylemlerin vahim sonuçlarına rağmen İsveç makamlarının bu tür eylemlere izin vermesinden derin hayal kırıklığı duyulduğunu ifade etti.

Açıklamada, İİT Yürütme Kurulu'nun 2 Temmuz tarihinde yapılan olağanüstü toplantısında alınan karara atıfta bulunularak, "Bu tür provokatif eylemlerin Uluslararası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nin 19 ve 20. maddelerinin ruhuna aykırı olduğu ve düşünce ifade özgürlüğü bahanesiyle hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceği" vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, İsveç makamlarına "bu tür tehlikeli provokatif eylemlerin tekrarlanmaması için aşırılık yanlısı gruplara ve kişilere izin verilmemesi" çağrısı yapıldı.

Daha önce İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika'nın, dün Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklarının altına alarak İslam dinine hakaret ettiği hatırlatıldı. Bu tür eylemlerin, İslam dünyasında büyük tepkilere ve rahatsızlığa neden olduğu belirtildi.

İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'nın açıklamasında, İsveç makamlarının bu tür saldırgan ve provokatif eylemlere izin vermemesi ve İslam dinine saygı göstermesi gerektiği vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090891/iit-isvecte-kuran-i-kerime-saldiriyi-kinadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.