Türk elçiliğin önünde Kur’an-ı Kerim yaktılar

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kur’an-ı Kerim’e yönelik aşağılık saldırılarla ilgili olarak dün yaptığı toplantının ardından “AB’ye heyet gönderme” kararı almasının ardından Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da sırasıyla Türkiye, Irak, Mısır ve Suudi Arabistan Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı.
Mevlüt Peker
|
01 Ağustos 2023, Salı - 19:50
Türk elçiliğin önünde Kur’an-ı Kerim yaktılar

Danimarka'da bugün yine Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar gerçekleşti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adlı bir grup, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Bu olayı gerçekleştiren grup üyeleri, İslam'a hakaret içeren sloganlar attı ve bu anları sosyal medyada canlı yayınla paylaştı.

Grup üyeleri ayrıca, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen'a ait olduğunu iddia ettikleri bir kitabı da yakarak, sonrasında Irak, Mısır ve Suudi Arabistan Büyükelçilikleri önünde de Kur'an-ı Kerim yaktılar.

Dün İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısı sırasında Danimarka ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar düzenlenmişti.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen, İİT'nin aldığı kararı dikkate aldıklarını ve İİT ve üye devletlerle karşılıklı saygı temelinde yakın diyaloglarını sürdüreceklerini ifade etmişti. Ayrıca Danimarka, son zamanlarda gerçekleşen Kur'an-ı Kerim'e yönelik yakma eylemlerini kınamış ve ifade özgürlüğü kapsamında özel durumlara müdahale etme olasılığı araştırmaya başlanmıştı.

Son dönemde İsveç ve Danimarka'da artan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar, provokatif eylemler olarak tepkiyle karşılanıyor. Bu tür eylemlerin polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmasına birçok ülke tepki gösteriyor. 25 Temmuz'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınamayı içeren bir karar tasarısı kabul edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092460/turk-elciligin-onunde-kuran-i-kerim-yaktilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.