Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a 'engelleniyoruz' yanıtı

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 'engelleniyoruz' ifadelerinin doğruyu yansıtmadığını belirterek, ASKİ için 4.5 senede 10.5 milyar TL borçlanma yetkisi verdiklerini ifade etti. Özcan, Yavaş'ın kredileri doğru kullanamadığına vurgu yaparak "Personel maaşlarına zam yapmamak için bahane üretmeyin, tribünlere oynamaktan vazgeçin… Bu yalan tutmuyor Sn. Mansur Yavaş tabir-i caizse yemezler artık…" diye yazdı.
Ankara Masası
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 09:29
Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a 'engelleniyoruz' yanıtı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da Dikmen Vadisi son etap projesi temel atma töreninde geçmiş dönemle kıyaslama yaptı ve yaşadıkları engellemeleri anlattı.

Yavaş, ABB Meclisi'nde çoğunluğu bulunan Cumhur İttifakı tarafından projelerin engellendiğini iddia ederek "Engellemeye çalışıyorlar. Yapmak isteyeni de engelliyorsunuz. Bizi engellemek için ret oyu verdiler. İstedikleri kadar engel olmaya çalışsınlar Ankara halkı neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyor." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın konuşmasından bir kesit paylaşan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 'engelleniyoruz' ifadesinin doğru olmadığını belirtti.

" Ankaralı’yı yeni borçlara sürükleme peşindesiniz"

ABB Başkanı'nın mağdur edebiyatı ve algı çalışması yaptığını öne süren Özcan, şunları yazdı:

"
Biz AK Parti Grubu olarak; Ankara’ya kalıcı eser bırakacak projelerine asla red oyu vermedik, nitekim 4.5 senede sadece ASKİ için 10.5 milyar tl krediye ABB Meclisinde onay verdik. Ankaralı vatandaşlarımız şunu bilmeli, Mansur Yavaş onay verilen kredileri bile kullanmayı beceremiyor,
Onay verilen kredilerin 4.9 milyarını kullanmayı beceremedi, belki de aylardır ABB Meclis Toplantılarına katılmadığından onay verilen kredilerden haberi bile yok!

Ayrıca size verilen 4 milyar 300 milyonluk borçlanma yetkisini kullanmıyorsunuz, madem maaşlara zam yapamıyorsunuz halihazırdaki bu yetkinizi kullanın... Sizi tutan kim?

“Engelleniyoruz” ifadeniz proje ve yatırım üretmekten aciz yönetiminizin bahanesi haline geldi… Bu bahaneye sarılarak geçirdiğiniz 4,5 yılın sonunda, neyse ki Ankaralı engellenmediğinizi aksine çalışmadığınızı görüyor, onay verilen kredileri doğru kullanmadığınız gibi Ankaralı’yı yeni borçlara sürükleme peşindesiniz…

Personel maaşlarına zam yapmamak için bahane üretmeyin, tribünlere oynamaktan vazgeçin…

Bu yalan tutmuyor Sn. Mansur Yavaş tabir-i caizse yemezler artık…"

Ne olmuştu?


Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'ndan büyükşehir tarafından Tatlar Arıtma Tesisi ve personel maaşları için istenen 4 milyarlık kredi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedilmişti.



http://www.ankaramasasi.com/haber/2090937/hakan-han-ozcandan-mansur-yavasa-engelleniyoruz-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.